Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Mælk: Kan den gøre dig syg?

Gennem generationer har forældre, læger og sundhedseksperter opfordret os alle sammen til at drikke mælk. Der er masser af vitaminer, mineraler og proteiner i - ja, det er en naturens mest perfekte fødevare. Eller er det?? Førende medicinske eksperter har samlet beviser på, at mælk i stedet for at være en fantastisk kilde til næringsstoffer er ikke ret meget mere end en mild form for gift. De hævder, at promoveringen af mælk er det største svindelnummer i ernæringsvidenskabens historie.

Karen vidste ikke, hvad hun skulle gøre ved sin datter. Amy havde lidt af svær kolik i de første seks måneder af sit liv. Hun fik medicin regelmæssigt og var indlagt to gange til observation. Efter 15 måneders rent helvede sluttede kolikanfaldene - men Amys problemer var ikke forbi. Hun udskilte ikke affaldsstoffer effektivt og måtte fortsætte med medicin. Stort set hver anden uge var Karen hos lægen med hende, fordi affaldsstofferne i Amys system betød, at hun konstant var træt og i en periode på fire måneder havde flere omgange af halsbetændelse. En blodprøve tydede på, at hun led af en eller anden form for allergi.

Karen havde en mistanke om, hvad det kunne skyldes, og hun besluttede at fjerne mælkeprodukter fra Amys kost - og da hun stadig ammede Amy, fjernede hun også produkterne fra sin egen kost. I løbet af de næste tre måneder blev Amys appetit forbedret, og hun tog på i vægt. Lægebesøgene blev unødvendige, nætterne blev rolige, og Amy var mindre urolig.

Amy er en af de op imod 8% børn og 5% voksne, der er allergisk over for proteiner og/eller laktose i komælk - den mest allergene fødevare, der findes - og mælkeprodukter. Men hvor barsk det end lyder for dem, der lider af allergien, så betyder det, at mindst 92% af befolkningen ikke er allergisk over for mælkeprodukter. Så hvad er problemet?

Det er ikke problemer, men problemerne... Lad os først og fremmest fokusere på et, der påvirker 100% af befolkningen - slimdannelse. Når man drikker mælk, øges produktionen af slim, fordi vi ikke har enzymet rennin, der er nødvendigt for at fordøje kalkkaseinat. Denne overproduktion af slim påvirker åndedrætsorganerne og giver problemer som katar og forkølelse. Desuden lægger det sig som en belægning i tarmene, siger dr. William A. Ellis, som igennem 42 år har forsket i mælk og problemer med indtagelse af mælk. Den deraf følgende slimdannelse er relativt uigennemtrængelig for næringsstoffer, hvilket betyder dårlig optagelse - og dermed kronisk træthed.

Og som om dét ikke var nok, så er mange også intolerante over for laktose (mælkesukker). De mest almindelige symptomer er smerter, diarré, oppustethed og luftdannelse. I 1965 fandt forskere ved den velanskrevne Johns Hopkins School of Medicine ud af, at 15% af hvide og 70% af sorte er ude af stand til at fordøje laktose. Man undersøgte en lang række befolkningsgrupper, og man ved nu, at der er langt flere voksne, der ikke kan fordøje laktose, end der er voksne, der kan, fordi det enzym, laktase, der skal til for at nedbryde laktose, gradvis forsvinder hos spædbørn, fra de er 18 måneder, til de er omkring 4 år gamle. Med andre ord er det ligesom rennin til stede i kroppen, så længe det er nødvendigt for spædbarnet for at kunne fordøje modermælk.

Er det ikke et godt udtryk for, at naturen forsøger at fortælle os noget? Hvis mælk er den perfekte fødevare, hvorfor har så få af os så det, der skal til for at fordøje laktosen - og ingen har det, der skal til for at fordøje dets protein? Svaret er enkelt - komælk er ikke beregnet til mennesker.

Nyfødte trives med modermælk - det er den perfekte blanding for dem. Og komælk er perfekt for kalve. Det er propfyldt med væksthormoner, som dr. Michael Rabbens fra USA var den første til at opdage, fordi det skal kunne opfostre en kalv fra 45 kg ved fødslen til 500 kg, når den er fuldvoksen to år senere. I modsætning hertil vejer et menneskebarn 3-4 kg ved fødslen og er fuldvoksen ved 50-100 kg 21 år senere. Hver gang du drikker et glas mælk, indtager du disse hormoner. En ekspert har oven i købet fremsat en teori om, at der er en sammenhæng mellem mælkeindtag og det faktum, at kvinder i dag har en større bagdel end tidligere...

Ironisk nok ved den overvejende del af jordens befolkning godt, at de ikke skal drikke komælk. De fleste afrikanere, asiater og sydamerikanere anser mælk for at være uegnet til indtagelse for voksne. Og samtidig hælder vi mælk i os i de vestlige lande, vi spiser ost, yoghurt og is - i sikker forvisning om, at disse mælkeprodukter vil forhindre, at tænderne falder ud, og vores knogler bliver skøre.

Men kendsgerningerne siger det stik modsatte. Ifølge dr. Frank A. Oski, en højt respekteret amerikansk læge og medforfatter til bogen "Don't Drink Your Milk", får en amerikaner i gennemsnit 807 mg kalk om dagen fra mælk, mens en ghaneser får 8 mg. Og alligevel har amerikaneren langt den største risiko for rådne tænder og osteoporose. Hvordan kan det gå til? Der er uden tvivl masser af kalk i mælken, men i en form, kroppen ikke kan optage. Faktisk er der stærke beviser for, at det kan trække kalk UD af kroppen. Andre fødevarer - så forskellige som sardiner, broccoli, mandler og sesamfrø - giver al den kalk, vi har brug for. Og i en form, kroppen kan optage.

De symptomer, man risikerer at få af mælkeprodukter, er en ren gyserhistorie: Eksem, astma, limøre (væske i mellemøret), hyperaktive eller trætte børn, sengevædning, forkølelse, katar, høfeber, problemer med bihulerne, hovedpine, migræne, løbende næse, overdreven slimdannelse, forstoppelse, anæmi, ledegigt, muskelkramper, fedme og hjerteproblemer (pga. det høje kolesterolindhold). Mange af disse problemer er så almindelige, at millioner af os opfatter dem som "normale". Men, lyder det fra dr. Oski, mange af disse symptomer kan lindres eller fjernes ved simpelthen at eliminere mælk fra den daglige kost.

Peter havde eksem, og hans næse løb konstant. Storebror Michael havde tit næseblod og høfeber. Så fortalte en specialist moderen Diana, at Michael også havde eksem i næsen. Cremer og inhalatorer hjalp ikke, men få dage efter at han var holdt helt op med at drikke mælk, holdt næseblodet også op, og han har ikke haft det siden. Peters noget mildere eksem og løbende næse blev også bedre.

Jimmy, 75, har været plaget af katar, ligeså længe han kan huske. Infektionerne blev hyppigere, og det samme gjorde recepterne på antibiotika. Hans doktor mente, at han var arveligt belastet, og at det desuden skyldtes miljøet. I løbet af en uge efter at han var holdt op med at drikke mælk, forsvandt slimdannelsen - og den kom kun tilbage, når han igen drak noget, der indeholdt mælk.

Så det giver perfekt mening at opgive alle mejeriprodukterne. Der er faktisk kun et problem - men det er til gengæld også kæmpestort. Hvad skal man erstatte det med? Hvad skal man hælde over cornflakes'ene eller i kaffen? Hvordan skal man lave budding og sovs?

Gede- eller fåremælk kommer man ikke langt med, for de indeholder mange af de samme stoffer, som findes i komælk, bl.a. laktose. Soja løser problemet, men mange kan ikke lide smagen af soja. Et produkt, der kan løse problemet for mindst 85% af befolkningen, er Amino-Complex Valleprotein. Det har en cremet, behagelig smag og indeholder færre kalorier end skummetmælk, ingen kalkkaseinat, mindre laktose og kun meget lidt kolesterol, få slimdannende muciner og masser af vitaminer og mineraler - og kalken i produktet synes at være lettere optagelig.

Amino-Complex Valleprotein er den del, der bliver tilbage, når ostemassen (med langt hovedparten af allergenerne) er ekstraheret fra mælken. Amino-Complex Valleprotein, der kan købes hos Matas og i helsekostforretninger, indeholder en god balance af næringsstoffer, og med tilsætningen af yderligere næringsstoffer og naturlige smagsstoffer har man udviklet et produkt, som er en sund og velsmagende erstatning for mælk. Det blev udviklet i Australien for over 10 år siden og anbefales nu ofte af lægerne i denne del af verden.

Det er blot ét af en lang række produkter, der gør det muligt at opgive traditionelle mælkeprodukter uden at opgive den mad, du godt kan lide. Produkter med chokoladesmag anvender meget raffineret kakao, som mange kakao-allergikere kan tåle. Jordbærprodukter kan blandes med et flødeskums-alternativ, så man får en lækker mousse. Yoghurt-alternativer findes med abrikos og jordbær eller naturel, og du behøver ikke engang at holde op med at spise is. Komplementerende produkter omfatter et lavkolesterol alternativ til æg, fiberberiget juice og 100% naturligt vitamintilskud. Der anvendes ingen kunstige smagsstoffer, farver eller konserveringsmidler i produkterne.

Medicinske eksperter fra UCLA School of Medicine og First Australian Institute of Total Health har gennemført ernæringsforsøg med Amino-Complex Valleprotein og bekræftet deres værdi som mælkealternativ.

At opgive mælkeprodukter kan være løsningen på mange vestlige sygdomme. Og et velsmagende, næringsrigt erstatning vil gøre ændringen så meget lettere...

Ny forskning tyder på, at mælk kan give hjertesygdom
Mælk er en af hovedårsagerne til hjertesygdom, viser ny forskning. Sødmælk eller skummetmælk - begge får skyld for at tilstoppe arterierne.

'Hovedskurken' er proteinet kasein, siger professor Pierre-Henri Holland fra Marseille Universitet, der i mere end 10 år har eksperimenteret med grise. Kasein medvirker til at producere homocystein, et stof, som i signifikant grad ændrer elasticiteten i blodkarrene. Det gør karrene meget modtagelige for opbygning af kolesterol, som spiller en hovedrolle ved hjerteanfald.

Professor Rolland har fundet en direkte proportional sammenhæng mellem indtagelsen af mælk og antallet af hjerteanfald. Lande som Storbritannien, som har et relativt højt mælkeforbrug, har langt flere tilfælde af hjertesygdom end områder, hvor man kun drikker lidt mælk, f.eks. Kreta. Han mener, at lavt forbrug af mælkeprodukter også kan være forklaringen på det lave antal tilfælde af hjertesygdom i Sydfrankrig - et fænomen, som tidligere blev tilskrevet middelhavskosten.

Resumé
I generationer har forældre, læger og andre sundhedskyndige opfordret os til at drikke mælk. De har hævdet, at eftersom mælken er fyldt med vitaminer, mineraler og proteiner, er den naturens perfekte fødevare. Men flere og flere ansete medicinske eksperter stiller nu spørgsmålstegn ved denne hold­ning. Der er allerede beviser for, at menneskekroppen ikke har de enzymer, der er nødvendige for at nedbryde mælk. Eliminerer man mælk fra kosten, kan man løse mange helbredsproblemer. Men det vil kræve enten ændringer i kosten, som mange vil finde uacceptable, eller et mælkealternativ. De mest populære alternativer netop nu er:

  • Gedemælk og fåremælk - men de giver samme problemer som med komælk
  • Sojamælk - ubehagelig smag

Et nyt produkt, Amino-Complex Valleprotein, er et sundt og nærende alternativ, som - vigtigst af alt - har en behagelig smag.

1. Hvorfor er mælkeprodukter dårlige for dig?

Allergi
Allergi opstår, når kroppen identificerer en fødevare som en 'indtrænger' og reagerer på samme måde som på en bakterie. Antistoffer aktiveres for at bekæmpe indtrængeren, og de udløser kemiske stoffer, f.eks. histamin, som kan fremkalde alvorlige reaktioner som fald i blodtrykket, inflammation, opkast og diarré.

Op mod 8% børn og 5% voksne er allergiske over for proteiner og/eller laktose i komælk. Dr. William Crook, MD, en af verdens førende medicinske eksperter i allergener, anser mælk for at være den mest allergene fødevare i verden.

Intolerance
Intolerance er overfølsomhed over for en bestemt fødevare - ofte på grund af, at man mangler det enzym, der skal fordøje fødevaren. Det har ikke noget med antistoffer at gøre.

Hovedsynderen i mælk er proteinet kalkkaseinat og laktose (mælkesukker). Det er nu videnskabeligt bevist, at der er langt flere personer, der ikke kan fordøje laktose, end der er personer, der kan. Det skyldes, at laktase - det enzym, der er nødvendigt for at omsætte laktose - gradvis nedbrydes hos spædbørn fra ca. 18 måneder til 4 år. Med andre ord: Det er der lige så længe, spædbarnet har brug for det for at fordøje modermælken. De mest almindelige tegn på laktose-intolerance er smerter, diarré, oppustethed og luftdannelse.

Slimdannelse
Alle voksne, der drikker mælk, kan blive påvirket af overdreven slimdannelse. Slimet dannes, fordi voksne ikke har enzymet rennin, som skal bruges for at nedbryde kalkkaseinat. Slim påvirker åndedrætssystemet og maven. De fleste kender til forkølelse og bihuleproblemer. Maveproblemer er mere skjulte, men for meget slim kan lægge sig på tarmsystemet, lyder det fra dr. William A. Ellis, som i 42 år har forsket i mælk og de problemer, der er forbundet med at drikke mælk. Næringsstoffer kan ikke trænge igennem belægningen, optagelsen forringes, og det medfører kronisk træthed.

Kalkoptagelse
Mælk indeholder måske nok meget kalk, men kalken er ikke letoptagelig. Der er videnskabelige beviser for, at det faktisk kan 'stjæle' kalk fra kroppen. Det kan være forklaringen på, hvorfor man i ikke-mælkedrikkende lande i f.eks. Afrika og Asien har bedre tænder og stærkere knogler end i vestlige lande.

Kolesterol og fedtindhold i blodet
Dette område er veldokumenteret.

Væksthormoner
Den amerikanske læge Dr. Michael Rabbens var den første til at opdage, at der er væksthormoner i mælk. Disse kraftige hormoner skal kunne opfostre en kalv fra 45 kg ved fødslen til 500 kg i fuldvoksen tilstand to år senere. I modsætning hertil vejer et menneskebarn 3-4 kg ved fødslen og er fuldvoksen ved 50-100 kg 21 år senere. Én ekspert har endog antydet, at der er en sammenhæng mellem mælkeforbruget og moderne kvinders brede bagdele.

En oversigt over symptomer på mælkeindtagelse
Eksem, astma, limøre, hyperaktive eller trætte børn, sengevædning, letargi, forkølelse, katar, høfeber, bihuleproblemer, hovedpine, migræne, løbende næse, overdreven slimdannelse, forstoppelse, anæmi, ledegigt, muskelkramper, fedme og hjerteproblemer.

Mange af disse problemer er så almindelige, at millioner af mennesker accepterer dem som "normale". Men mange af symptomerne kan lindres eller fjernes simpelthen ved at udelade mælkeprodukter fra kosten.

2. Hvad kan man gøre ved det?

Mælk og mælkeprodukter kan fjernes helt fra kosten, men set fra et vestligt synspunkt gør det kosten noget farveløs. Der findes ganske vist mælkealternativer, men gede- og fåremælk indeholder de samme stoffer som komælk, og sojamælk smager ikke godt.

Med Amino-Complex Valleprotein undgår man disse problemer. Produktet har en cremet, behagelig smag, færre kalorier end skummetmælk, indeholder ingen kalkkaseinat og mindre laktose, meget lidt kolesterol og slimdannende muciner, en masse vitaminer og mineraler, og den kalk, der findes i produktet, menes at være mere optageligt for menneskekroppen.

Amino-Complex Valleprotein er den del, der bliver tilbage, når ostemassen (med langt hovedparten af allergenerne) er ekstraheret fra mælken. Amino-Complex Valleprotein indeholder en god balance af næringsstoffer, og med tilsætningen af yderligere næringsstoffer og naturlige smagsstoffer har man udviklet et produkt, som er en sund og velsmagende erstatning for mælk. Det blev udviklet i Australien for over 10 år siden og anbefales nu ofte af lægerne i denne del af verden.

Det er blot ét af en lang række produkter, der gør det muligt at opgive traditionelle mælkeprodukter uden at opgive den mad, du godt kan lide. Produkter med chokoladesmag anvender meget raffineret kakao, som mange kakao-allergikere kan tåle. Jordbærprodukter kan blandes med et flødeskums-alternativ, så man får en lækker mousse. Yoghurt-alternativer findes med abrikos og jordbær eller naturel, og du behøver ikke engang at holde op med at spise is. Komplementerende produkter omfatter et lavkolesterol alternativ til æg, fiberberiget juice og 100% naturligt vitamintilskud. Der anvendes ingen kunstige smagsstoffer, farver eller konserveringsmidler i produkterne.

Støtte og patientberetninger
Medicinske eksperter fra UCLA School of Medicine og First Australian Institute of Total Health har gennemført ernæringsmæssige tests af Amino-Complex Valleprotein og bekræfter deres egenskaber som mælkealternativer.

Vi har desuden mange patientberetninger fra personer, som lider af ovennævnte sygdomme og flere andre. Selvom disse personer kontaktede vores klienter eller deres søsterselskaber i Australien eller New Zealand, fordi de bruger deres produkter, så er det vigtigt at understrege, at deres symptomer blev kureret ved, at de holdt helt op med at indtage mælk og mælkeprodukter. Amino-Complex Valleprotein er simpelthen et sundt og velsmagende alternativ, så man uden problemer kan fjerne traditionelle mælkeprodukter fra kosten - og stadig spise nogenlunde det samme!

Læs også:
Læge Kirstine Nolfi: hvorfor skal mælken være rå?
Mælk og mælkesukker kan give grå stær
Flere vitaminer i økologisk mælk
Mikrobølgeovnen - en sundhedsfare!
Mælk med kræftrisiko
Mælk kan give kræft i æggestokkene
Vegetarer lever længere - begynd i køkkenet!
A. O. Hansens diæt nr. 11
Sandheden om sundheden er pinlig for omsætningsinteresser
Mælk, mælkeprodukter og prostatakræft
Dr. Kirstine Nolfis kræfttilfælde
Crohns Sygdom - er mykobakterier årsagen?
Homogenisering fremmer allergier
Ernæringsrådet er på afveje med egen domstol
Vitamin- og mineralguide fra A til Zink
Mælk fremmer knogleskørhed
Knuden der kom - og gik på 8 dage
Mælk og mel gør os trætte og sure
Uren hud af mælk
Te med mælk ødelægger sundheden
Er mælk farligt?

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012