Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Rooibush holder dig i form

Rooibush - den velsmagende og koffeinfrie te fra den afrikanske busk af samme navn - er en ren sundhedsbombe for dig.

Den ugærede, grønne rooibush-te er noget af det bedste til at holde dig i form. Den indeholder ganske store mængder af det ret sjældne flavonoidstof aspalathin, som er i stand til at uskadeliggøre frie radikaler. Forskningsresultater viser, at stoffet hidtil kun er påvist i rooibush. I den grønne rooibush-te findes flavonoidet i betragteligt højere mængder end i den røde sort.

Et sundt hjerte med rooibush-te
Det, der for ikke ret længe siden var helt utænkeligt, er nu for første gang blevet påvist: Der skal kun seks kopper rooibush-te om dagen til at beskytte mod åreforkalkning og følgeskaderne deraf, f.eks. hjerteinfarkt eller hjerneblødning. Blandt resultaterne er et aktuelt videnskabeligt forsøg foretaget ved Cape Peninsula University of Technology i Bellville, Sydafrika, under ledelse af professor Jeanine L. Marnewick.

I forsøget drak 40 deltagere i en periode på seks uger seks kopper rooibush-te om dagen. I blodprøver kunne man måle en tydelig forøgelse af hovedindholdsstofferne i rooibush, de antioxidante og beskyttende polyfenoler. I menneskekroppen aktiverer disse sekundære plantestoffer vigtige betændelseshæmmende og karbeskyttende processer.

"Parametre for blodfedtværdier og iltningsbelastning - sidstnævnte påvirker afgørende iltningen af fedtstoffer og dermed thiol-redox-status - er efter indtagelse af rooibush-te faldet betydeligt. Dette menes at være årsagen til udviklingen af hjerte-karsygdomme", lyder det fra professor Marnewick.

På basis af disse resultater har forskerne draget følgende konklusion: Den påviste stigning i mængden af polyfenoler hænger sammen med den lavere mængde af iltet fedt i blodet - og det gælder særligt LDL, den vigtigste transportform for kolesterol til kroppens celler. LDL i iltet form anses for at være en væsentlig risikofaktor for, at der opstår åreforkalkning.

Desuden havde deltagerne i rooibush-forsøget også et bedre forhold mellem det "dårlige" LDL-kolesterol og det beskyttende HDL-kolesterol.

Dr. Mathias Schmidt, forsker og leder af Herbresearch Deutschland bekræfter: "Disse nye kliniske data tyder på, at regelmæssig indtagelse af rooibush-te på langt sigt beskytter mod hjerte-/karsygdomme!"

Også professor Marnewick er optimistisk: "Resultaterne af dette forsøg bidrager til vores forståelse af de sundhedsfremmende fordele ved rooibush - og derfor har vi planlagt flere forsøg!" Rooibush er altså ikke kun en velsmagende koffeinfri tedrik for alle aldre - den har også en entydigt påvist positiv indvirkning på menneskets sundhed.

Kilde: Marnewick, JL, Rautenbach, F, Venter I, Neethling, H, Blackhurst, DM, Wolmarans P og Macharia M: Effects of rooibos (Aspalanthus linearis) on oxidative stress and biochemical parameters in adults at risk for cardiovascular disease. J. Ethnopharmacology, doi: 10.106/j.jep.2010.08.061.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012