Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Styrk dit immunforsvar med kosttilskud og sun­de fødevarer

På en lang række områder kan næringsholdige fødevareingredienser hjælpe dig til at bevare et sundt og stærkt immunforsvar. Ingredienser, der mindsker risikoen for almindelig forkølelse og kroniske sygdomme, kan hjælpe dig til at holde dig sund og rask - de kan alt fra at modvirke patogene mikroorganismer til at hjælpe fordøjelsen.

Svampe
Svampe til medicinsk brug er ikke noget, man har fundet på for nylig. I årtusinder har man værdsat svampe for deres medicinske egenskaber. Reishi (Ganoderma lucidum), shiitake (Lentinus edodes), maitake (Grifola frondosa) og broget læderporesvamp (Coriolus versicolor) er blot nogle få eksempler på svampe, der findes rundt om i verden, og som er kendt for deres forskelligartede immunfremmende egenskaber.

Maitake er formentlig verdens mest udforskede svamp. Årtier med reagensglas- og kliniske forsøg på dyr og mennesker tyder på, at denne "svampenes konge" på grund af sit indhold af beta-glucan kan aktivere makrofager, T-celler og NK-celler - og endog hæmme væksten i kræftsvulstceller.

Maitake svamp kapsler - virksomme, prisgunstige og praktiske!

Man ved, at man ved at øge makrofagernes og NK-cellernes funktion kan man forbedre kroppens reaktion på noget så grundlæggende som almindelig forkølelse, men der forskes stadig i, hvordan maitake kan påvirke sygdomme så komplekse som kræft.

I et klinisk forsøg fra 2003, som blev offentliggjort i Journal of Medicinal Food, fik 10 kræftpatienter daglige doser af maitake-pulver i 1-63 måneder. Forskerne skriver, at maitake "...forhindrede udvikling af metastaser, mindskede ekspressionen af svulstmarkører og øgede aktiviteten i NK-cellerne hos alle de patienter, der deltog i forsøget". Den videnskabelige anerkendelse af maitake er så stærk, at denne svamp endog kan anvendes - og ofte bliver det - som professionel kræftbehandling i Japan og USA.

Mushroom Wisdom (East Rutherford, NJ) producerer Maitake D-Fraction, et patentbeskyttet maitake-ekstrakt, der bruges i mange af de kliniske forsøg. En professionel variant af ekstraktet, Pro Maitake D-Fraction, har opnået de amerikanske sundhedsmyndigheders Investigational New Drug-godkendelse til fase II-forsøg med brystkræft og prostatakræft. Virksomhedens svampe dyrkes i Kina, men godkendelsen vil kunne dæmpe bekymringen hos de forbrugere, der er betænkelige ved produkter af kinesisk oprindelse. Der gennemføres regelmæssigt tests for tungmetaller og pesticider på virksomhedens svampeprodukter.

Beta-glucaner
Beta-glucaner fra svampe og gær har i forskellig grad immunfremmende egenskaber. Disse kæder af polysakkarider har i kliniske forsøg med mennesker og dyr vist sig at kunne stimulere NK-celler og makrofager, der begge fjerner invaderende celler. Forsøgsresultater har sat brugen af visse beta-glucaner i forbindelse med færre infektioner, reduceret brug af antibiotiske midler og øget levetid for dyr, der påføres virus. Sammenlignet med andre immunfremmende ingredienser overstimulerer beta-glucaner ikke immunforsvaret (hvilket ellers kan give andre helbredsproblemer).

Natur - Sundhed 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012