Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

CarniMax - bevar din ungdom, når du bliver ældre

L-carnitin i CarniMax kapsler er et vitaminlignende næringsstof, som er nødvendigt for omdannelsen af fedt til energi. Det transporterer de langkædede fedtsyrer ind i mitochondrierne, hvor de iltes. Det giver dig den energi, du har brug for i dagligdagen og er med til at sikre dig et godt helbred -også når du bliver ældre.

Det varer ikke længe, før der er flere europæere over 60 år end under 20 år. Ifølge WHO's tal stiger både antallet af ældre og den andel af befolkningen, der tilhører den ældre generation ("ældre" er her defineret som personer over 60 år). Den tendens, man lige nu ser på verdensplan, vil efter al sandsynlighed fortsætte i samme retning i fremtiden. I dag er der ca. 580 millioner ældre i verden, men man har regnet sig frem til, at tallet for 2025 vil ligge på l milliard. Og i den industrialiserede del af verden er gruppe af meget gamle mennesker (over 80 år) den befolkningsgruppe, der stiger hurtigst i antal.

Det er vigtigt at fastholde en god livskvalitet, efterhånden som man bliver ældre, og L-carnitin er

det foretrukne kosttilskud til dette formål. Den største del af det daglige behov får vi dækket gennem kosten. Fødevarer af animalsk oprindelse er rige på dette næringsstof, hvorimod plantebaserede fødevarer kun indeholder meget lidt L-Carnitin, om noget. En gennemsnitlig ikke-vegetarisk kost vurderes til at give 100-300 mg pr. dag. Kroppen kan selv danne små mængder L-carnitin - og denne proces kræver seks næringsstoffer: 2 aminosyrer (lysin og methionin), C- og B6-vitamin, niacin og jern.

Hvad sker der, når vi bliver ældre?
Der findes masser af teorier om, hvad der sker i kroppen, efterhånden som vi ældes. Selvom det er meget tydeligt, at generne spiller en rolle med hensyn til, hvor længe man lever, og hvordan man ældes, så er det kun delvist klarlagt, hvordan dette sker rent kemisk i kroppen. Ud over stress, rygning, alkohol, dårlig ernæring, miljømæssig påvirkning og mangel på fysisk aktivitet taler man nu mere og mere om de frie radikaler som en vigtig faktor for den biologiske ældningsproces. En organismes overlevelse kan afhænge af dens evne til at afværge de frie radikalers skadegørende virkninger.

Ifølge Dr. Bruce Adams fra Berkeley and Children's Hospital i Californien er mitochondrierne det "svageste led" i aldringsprocessen, fordi deres funktion aftager med årene. Mitochondriet - som også kaldes cellens forbrændingsanlæg - er det sted, hvor iltningen (nedbrydningen) af fedtsyrer og glukose og dermed energiproduktionen finder sted, og L-carnitin spiller en væsentlig rolle i disse processer. Stoffet transporterer de langkædede fedtsyrer gennem den indre mitochondrie-membran. Desuden hjælper det med til at sikre tilstedeværelsen af frit co-enzym A. Akkumulerende acetyldele overføres fra co-enzym A til L-carnitin.

Ældre mennesker har et lavere stofskifte, hvilket igen betyder et lavere energibehov. Desuden ændrer man ofte spisevaner med alderen. F.eks. spiser ældre mennesker ofte mindre kød, og dermed nedsættes mængden af både L-carnitin og de næringsstoffer, der skal til for at danne det i kroppen. Forskere har kunnet påvise denne ændring i L-carnitin-syntesen i kroppen, og der findes en del videnskabelig litteratur vedrørende faldet af indholdet i kroppens dele.

Den efterfølgende reduktion i energistofskiftet kan genoprettes med tilskud af CarniMax kapsler. To måneder med tilskud af 4 kapsler (2 g/dag) har vist sig delvis at kunne genoprette aldersrelaterede ændringer hos ældre kvinder.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012