Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

L-carnitin i CarniMax kapsler fremmer kredsløbet i benene

Resultaterne af en ny undersøgelse viser, at L-carnitin kan forbedre evnen til at bevæge sig hos personer med dårlig cirkulation i benene. Perifer arteriesygdom hindrer kredsløbet og kan føre til claudicatio intermittens - en skarp smerte i benene, som indskrænker bevægelsesfriheden.

I et forsøg foretaget af William Hiatt, M.D., fra University of Colorado Health Sciences Center i Denver blev 155 amerikanere og russere i alderen 40-80 år tilfældigt inddelt i grupper, der fik enten 2 g L-carnitin eller placebo om dagen i seks måneder. For at vurdere deres evne til at gå blev deltagerne testet på en trædemølle med en hastighed på 3,2 km/timen. Ved testens start var trædemøllen vandret, og derefter blev dens hældning forøget med 2% for hver to minutter, forsøgspersonerne gik, indtil smerterne i benene blev for stærke.

Deltagerne udfyldte desuden et spørgeskema over, hvordan de opfattede deres egen evne til at gå, samt deres generelle funktionsevne. Næsten alle deltagere var kaukasiere, over 90% var tidligere eller nuværende rygere, og ca. halvdelen tog andre former for medicinske præparater.

Efter seks måneder kunne de 82 personer, der tog L-carnitin, gå 39% længere. Forbedringen i placebogruppen var til sammenligning 14%. Desuden oplevede tilskudsgruppens deltagere efter egne udsagn en generel forbedring af helbredet og vitaliteten. Ingen rapporterede om bivirkninger.

L-carnitin medvirker til at fremme energiproduktionen i muskelcellerne, og tilskuddet øger den mængde energi, der er tilgængelig for skeletmuskulaturen. Desuden, mener Hiatt, kan tilskuddet formentlig også forbedre blodkarrenes integritet.

Kilde: American Journal of Medicine, 2001;110:616-22.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012