Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ilt øger virkningen af artemisinin i Kinesisk Malurt kapsler

Ifølge en ny undersøgelse offentliggjort i det amerikanske tidsskrift Anticancer Research, er en høj dosis ilt i stand til at forbedre kræftbehandlingen med plantestoffet artemisinin.

Forskere påviste, at ren ilt ved tre en halv gang det normale lufttryk hjælper signifikant på artemisinins evne til at dræbe kræftceller. Artemisinin udvindes af planten Artimisia annua, på dansk kendt som Kinesisk Malurt, og bruges mod malaria overalt i Asien og Afrika. Desuden er dets kræfthæmmende egenskaber blevet bekræftet.

l undersøgelsen fokuserede forskerne på artemisinin og ilt ved højt tryk mod humane leukæmiceller in vitro. Kræftcellernes vækst blev hæmmet med 15 pct. ved brug af de to metoder hver for sig, men i kombination hæmmede de cellevæksten med 38 pct.

Effekten af ilt og artemisinin blev målt i 48 timer, og forskerne regner med en endnu større forbedring ved længere tids brug.

Årsagen til kræfthæmningen skal efter forskernes mening findes i dannelsen af frie radikaler, der kan ødelægge celler. Artemisinin reagerer med jern, hvilket skaber frie radikaler, og høje iltniveauer fremmer dannelsen af radikaler. De hurtigt delende kræftceller behøver jern til at danne DNA, og en kombination af ilt og artemisinin synes derfor at være et effektivt våben mod kræft.

Artemisinin er et lovende og billigt kræftmiddel, der ikke behøver injiceres og er langt mere specifikt end traditionel kemoterapi. Kan i Danmark fås i Kinesisk Malurt kapsler, der forhandles i helsebranchens specialforretninger.

Kilde: Effect of Hyperbaric Oxygen on the Anticancer Effect of Artemisinin on Molt-4 Human Leukemia Cells. Anticancer Research 2010; 30(11): 4467-4470:

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012