Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Syreundertrykkende medicin har mange risici

Protonpumpehæmmere (PPI), en almindelig form for medicin, der undertrykker syre i maven, er sat i forbindelse med en række risici, viser forsøg offentliggjort i Archives of Internal Medicin. Forsøgene og de artikler, der ledsager dem, indgår i tidsskriftets nye serie "Less is More", der sætter fokus på de sundhedsområder, hvor målingerne af folks tilstand er dårligere, jo mere behandling de modtager.

I forsøgene har forskerne fundet frem til, at protonpumpehæmmende midler giver en øget risiko for knoglebrud hos kvinder efter overgangsalderen og en forøgelse af antallet af Clostridium difficile-infektioner (en bakterie, der er årsag til svær diarré). De fandt også ud af, at en høj dosis PPI ikke synes at reducere antallet af blødninger, kirurgiske indgreb og dødsfald hos patienter med blødende mavesår sammenlignet med almindelig PPI-behandling.

"Det vigtige er, at 60-70% af dem, der tager protonpumpehæmmere, slet ikke har behov for denne type medicin", siger Mitchell Katz, MD, Director of Health ved San Francisco Department of Public Health til Life Extension. "Hvis det kun var et spørgsmål om omkostninger, ville det ikke være så alvorligt. Men de artikler, der er offentliggjort i Archives of Internal Medicine, viser, at udover en øget risiko for lungebetændelse - hvilket er en velkendt bivirkning ved PPl-præparater - giver medicinen også øget tendens til knoglebrud og C. difficile-diarré. Ganske vist har al medicin bivirkninger, men ingen bivirkninger er acceptable, når man ikke har brug for medicinen".

Læs også:
Dårlig kontrol med farlig medicin 
Kvinder er forskellige fra mænd, men deres medicin er testet på mænd

Kilde: Arch Intern Med, 10. maj 2010;170[9]:747-48, 765-71, 751-58,772-78, 784-90, 779-83, 749-50.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012