Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vegetarer får færre blodpropper

Nu er der ingen tvivl længere: Det er sundt at droppe kødet og blive vegetar, viser norsk rapport. Men det kræver et bevidst valg og en god planlægning, fastslår dansk ernæringsforsker i året 2011.

Der er ingen fare for dit helbred, hvis du ikke længere har lyst til at spise kød. Tværtimod mindsker du risikoen for at dø af blodpropper i hjertet.

Det konkluderer det norske emæringsråd i udkastet til en ny rapport, der skal udgøre grundlaget for nye, norske kostråd. De norske forskere har gennemgået de væsentligste, sammenlignende ernæringsstudier i verden, og ingen af dem viser ulemper ved at droppe kødet.

Tværtimod konkluderer nordmændene, at "vegetarkosthold reducerer risikoen for at dø af iskæmisk hjertesygdom", som blandt andet omfatter blodpropper i hjertet.

Vegetarer har generelt mindre af det farlige LDL-kolesterol i blodet og et lavere blodtryk end kødspisere. De har muligvis lavere risiko for type 2-diabetes, fedme og enkelte kræftsygdomme, men dokumentationen er ikke lige så overvældende som for den lavere risiko for hjerte/karsygdomme, skriver det norske ernæringsråd.

Rådet mener, at de gavnlige effekter sandsynligvis skyldes, at vegetarer indtager mindre mættet fedt og mere frugt, grønt, nødder og fuldkorn end kødspisere.

Hjerteforening: Vi har ikke det store behov for kød
Herhjemme anbefaler Hjerteforeningen ikke vegetarkost til at reducere risikoen for at dø af hjerte/karsygdomme, som er den næsthyppigste dødsårsag herhjemme, kun overgået af kræft.

"Vi har ikke det store behov for kød. Hvis man kigger på den samlede vegetariske kost, så er det et sundt kostmønster. De, der formår at leve efter det, lever sandsynligvis længere", siger Ulla Toft, ernæringsforsker på Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed og konsulent for Hjerteforeningen.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012