Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Antioxidanter til manden øger kvindens chancer for graviditet

En analyse offentliggjort i The Cochrane Library 18. januar 2011 konkluderer, at mænds brug af antioxidant-tilskud øger partnerens chancer for at blive gravid.

Marian G. Showell fra University of Auckland in New Zealand har sammen med en gruppe australske forskere gennemgået 34 randomiserede, kontrollerede forsøg med 2.876 par i fertilitetsbehandling (bl.a. reagensglasteknik). De fleste af mændene havde nedsat sædcelleantal og -motilitet. Analysen evaluerede effekten af mændenes brug af en eller flere antioxidanter (E-vitamin, zink, L-carnitin m.fl.) på endepunkter som levendefødte børn, graviditet og sædcellernes motilitet.

Brugen af antioxidanter gav større sandsynlighed for graviditet og levendefødte børn i forhold til brug af placebo eller ingen form for behandling. Man kunne også iagttage forbedringer i motilitet og koncentration ved brug af antioxidanter i de målrettede forsøg. Der blev ikke observeret negative bivirkninger ved brugen af antioxidanter.

Forfatterne bemærker, at 30-80% af alle tilfælde af nedsat fertilitet hos mænd kan skyldes sæd, der er 'beskadiget' på grund af iltningsbelastning.

"Når et par forsøger at blive gravide som led i en behandling for barnløshed, kan det være en god idé at opfordre den mandlige part til at tage tilskud af antioxidanter for at forbedre kvindens chancer for at blive gravid", lyder det fra dr. Showell fra afdelingen for obstetrik og gynækologi ved University of Auckland. "Men disse konklusioner er indtil videre kun baseret på begrænsede videnskabelige beviser".

Læs også:
ActiVin® holder dig sund og rask
Lungekræft, antioxidanter og kemoterapi
Forstå ORAC - og antioxidant-værdier
Lycopen beskytter mod prostatakræft
Curcuma kan helbrede
Granatæbleekstrakt er sikkert!
Antioxidanter - forskningsresultater
C-vitamin - vigtig viden for kvinder
CellSikker - antioxidanter - mere info  

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012