Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kræft og kosttilskud

Brug af kosttilskud giver brystkræftpatienter større chancer for overlevelse og lavere risiko for opblussen af sygdommen.

Den 21. december 2010 offentliggjorde tidsskriftet Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention en opdagelse, som forskere ved Vanderbilt University School of Medicine and the Shanghai Center for Disease Control and Prevention har gjort: Indtagelse af vitamintilskud i de første seks måneder efter diagnosticering af brystkræft har en sammenhæng med en reduceret risiko for, at sygdommen blusser op igen, og at patienten dør - i forhold til den risiko, som ikke-tilskudsbrugere oplever.

Forsøget omfattede 4.877 kinesiske kvinder med invasiv brystkræft, som deltog i Shanghai Breast Cancer Survival Study. Alle deltagere blev opereret, og der var tale om deres første brystkræftdiagnose. Samtaler ca. 6,5 måned efter diagnosen gav oplysninger om brugen af vitamintilskud under behandlingen.

I løbet af en gennemsnitligt 4,1 år lang opfølgningsperiode oplevede 532 patienter en opblussen af sygdommen, 389 patienter døde af brystkræft, og 55 døde af andre årsager. Brugen af vitaminer gav en lavere risiko for opblussen eller død i løbet af opfølgningsperioden. De, der spiste C-vitamin i mere end tre måneder, havde en 38% lavere risiko for at dø af sygdommen i forhold til dem, der ikke spiste vitaminet, og ved E-vitamin-indtagelse over tre måneder var risikoen for opblussen og dødsfald reduceret med hhv. 48 og 43%.

"Der er en udbredt bekymring for, at antioxidant-tilskud under kræftbehandling beskytter svulstcellerne mod iltnings skader forårsaget af anden behandling - og dermed reducerer virkningen af behandlingen og øger risikoen for at dø af sygdommen", skriver forfatterne. "Vi har ikke fundet nogen form for bevis for, at brugen af vitaminer i løbet af de første seks måneder efter diagnosen har en skadegørende indvirkning".

Maximum multivitamin/mineral præparat ved vitaliserende urter giver mange et bedre velbefindende.

Læs også:
Sikkerhed ved indtagelse af kosttilskud mm.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012