Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Resveratrol stimulerer anti-fedmehormon

En artikel offentliggjort i 7. januar 2011-udgaven af tidsskriftet Journal of Biological Chemistry beskriver, hvordan resveratrol - et polyfenolstof, der findes i vindruer og andre plantefødevarer - kan medvirke til at forebygge fedme og insulinresistens.

Professor i farmakologi Feng Liu, Ph.D., og hans kolleger fra University of Texas Health Science Center Barshop Institute of Longevity and Aging Studies i San Antonio undersøgte virkningen af resveratrol i dyrkede fedtceller. De fandt ud af, at stoffet stimulerer ekspression af adiponectin - et hormon, der stammer fra celler, der producerer og lagrer fedt, og som har vist sig at have sundhedsfremmende egenskaber i forhold til de komplikationer, der opstår ved fedme. Resveratrol og adiponectin har i tidligere forskningsresultater vist sig at modvirke fedme, insulinresistens og aldring. De her omtalte resultater blev bekræftet i mus, som fik en kost med resveratroltilskud.

"Mere adiponectin i kroppen øger modstanden mod inflammation, insulinresistens og kredsløbssygdomme, så vores resultater, der viser, at resveratrol fremmer ekspressionsniveauet for adiponectin, kan derfor give et fingerpeg om, hvordan resveratrol virker", konkluderer forfatterne.

I andre forsøg udført af Barshop Institute og omtalt i et brev offentliggjort i 16. juli 2009-udgaven af tidsskriftet Nature afdækker David E. Harrison og hans kolleger en livsforlængende egenskab ved midlet rapamycin. Året efter rapporterede dr. Liu og hans kolleger, at resveratrol hæmmer aktiviteten hos pattedyr for dette middel (mTOR). "Resultaterne af disse forsøg er interessante for personer, som er svært overvægtige, lider af diabetes og er ved at komme op i årene", siger dr. Liu. "Og de kan give interessante data til udvikling af nye midler til behandling af fedme og diabetes".

Rødvins Resveratrol kapsler - når resveratrol skal være virksom, prisgunstig og uden alkohol. Fremstillet af røde druer - 1 kapsel svarer til resveratrol-indholdet i ca. 6 glas rødvin.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012