Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

ORAC-MAX 21 - praktisk hjælp til mere frugt og grønt - hver dag

Sundhed er en trussel mod medicinsalget
Epidemiologiske beviser tyder på, at en kost, der indeholder meget frugt og grønt mindsker risikoen for for tidlig død som følge af de 'store' sygdomme, bl.a. kræft og hjertesygdom. Men det står endnu ikke klart, hvilke stoffer og kombinationer af stoffer i frugt og grønt, der virker beskyttende, og præcis hvordan de virker.

Fuldent evidensforskning i kostrelaterede næringsstoffer vil ikke blive gennemført, så længe det ikke kan bidrage til et patentsikret produkt, der sikrer en høj indtjening. Tag blot et eksempel som svesker - virkningen må ikke oplyses til forbrugerne, da det kan ødelægge salget af lægemidler.

ORAC-MAX 21 kapsler frugt- og grøntekstrakt
Et kosttilskud der daglig giver dig mest af det hele i frugt og grønt. En ernærings-kostforsikring i farver, næringsstoffer og antioxidanter, der beskytter kroppens celler mod nedbrydning.

ORAC-MAX 21 kapsler indeholder ekstrakt af 21 forskellige frugter og grønsager samt grøn the med 40% naturlige antocyanidiner, flavonoider og polyphenol-antioxidanter, der gavner sundheden.

ORAC-MAX 21 fremstilles af følgende ingredienser: Solbær, æbler, ananas, papaya, jordbær, agurk, tomater, kirsebær, grapefrugt, blåbær, grøn the, grønne/blå vindruer, oliven, hvidløg, gulerødder, løg, broccoli, asparges, kål, abrikos og maltodextrin fra majs.

Anvendes daglig fra 1-3 kapsler.

3 kapsler svarer til et måltid med 4-5 stykker frugt og grønt - et praktisk supplement til din daglige kost!

Hvorfor indeholder bær og frugter kraftige antioxidanter?
Under fotosyntesen (den botaniske omdannelse af H2O og CO2 til kulhydrater ved hjælp af sollys) produceres en enorm mængde frie radikaler. Planter har brug for stærke antioxidanter til at beskytte sig mod celleskader forårsaget af disse frie radikaler.

Antioxiderende plantepigmenter, primært carotenoider og flavonoider, står for det meste af denne beskyttelse. Og forskning har vist, at hvis vi mennesker indtager disse stoffer, opnår vi en lignende beskyttelse.

Forskning viser også, at antioxidanter virker synergistisk og er langt mere effektive, når man indtager et spektrum af frugter - ikke kun isolerede stoffer.

Hvad er ORAC?
Den videnskabelige standard for måling af fødevarers antioxiderende virkning udtrykkes i ORAC-enheder (Oxygen Radical Absorbent Capacity).

ORAC-skalaen blev oprindelig udviklet af dr. Guohua Cao fra National Institute of Aging i 1992. I 1996 sluttede dr. Cao sig til dr. Ronald Priors gruppe ved Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center, hvor han og dr. Prior blev foregangsmænd for halvautomatisering af ORAC-målingen. Siden da er ORAC blevet anvendt bredt til måling af antioxidant-værdier og iltningsbelastning.

Hvordan fungerer ORAC-målingen?
ORAC-målingen måler den samlede antioxiderende virkning af et produkt. Før udviklingen af ORAC var test af antioxidanter begrænset til fastsættelse af indholdet af et eller to specifikke plantestoffer. Tidligere procedurer var vanskelige eller forvirrende på grund af den brede vifte af plantestoffer, der findes i meget varierende mængder fra planteart til planteart. ORAC-testen kan med sikkerhed kvantificere en hvilken som helst sammensætning af antioxidanter til en relativ enhed for den samlede antioxiderende effekt.

Sagt mere enkelt og kortfattet: En høj ORAC-værdi tyder på en høj samlet antioxidant styrke.

Hvorfor er ORAC-målingen vigtig?
De fleste aktive næringsstoffer i frugter er antioxidanter, så en akkurat måling af den antioxiderende aktivitet er en god indikator for frugters sundhedsværdi. I forskerkredse er der bred enighed om, at ORAC på et tidspunkt vil blive den officielle referenceramme for generel daglig indtagelse af frugt og grønt.

Få 100% udbytte af frugten!
Frugt- og grøntblandinger med høj ORAC-værdi er ikke alle lavet ens! Nogle virksomheder bruger bark, urter og andre IKKE-FRUGT-komponenter for at give deres "frugt"-antioxidanter lidt ekstra!

De stærke, sundhedsfremmende egenskaber ved RIGTIGE bær skyldes deres enestående høje indhold af polyfenoler. Polyfenoler er stærke flavonoide antioxidanter, som ved at hæmme de frie radikaler kan beskytte os mod skadelige virkninger af kroniske sygdomme i forbindelse med aldring.

Naturlige plante-polyfenoler giver farve til mange røde og blå bærfrugter, grønsager og blomster. Anthocyaniner, klorogensyre, proanthocyaniner, ellaginsyre, resveratrol og kininsyre er alle polyfenoler.

Har du fået dine "seks om dagen"?
Sloganet "seks om dagen" er et udtryk for en større kampagne fra både sundhedsmyndighederne og branchen, der opfordrer folk til at spise mere frugt og grønt. Forsøg foretaget af det amerikanske sundhedsministerium, landbrugsministerium og National Academy of Sciences tyder på, at den næringsmæssige værdi i frugter og grønsager - sammen med en kost, som kun indeholder små mængder fedt, mættet fedt og kolesterol og store mængder fuldkornsbrød og andre kornprodukter - kan mindske risikoen for hjertesygdom og kræft. Kostpyramiden anbefaler 3-5 portioner grønsager og 2-4 portioner frugt om dagen.

Ifølge eksperterne spiser helt op mod 42 % af befolkningen mindre end to portioner om dagen - og den ene er sandsynligvis i form af pommes frites.

Sammenlign disse tal med de 5-9 portioner, der anbefales - og så kan man godt se, at mange af os har meget lang vej igen.

De amerikanske myndigheder advarer: "De fleste amerikanere i alle aldre spiser mindre end det anbefalede antal portioner af grønsager og frugt - også selvom indtagelse af disse fødevarer giver en langt lavere risiko for mange kroniske sygdomme, herunder visse kræftformer".

Den uovertrufne popularitet ved slankekure, der indeholder mange proteiner og få kulhydrater, har yderligere reduceret eller fjernet de sunde frugter fra middagsbordene.

ORAC-MAX 21 90 kapsler forhandles af Matas og helsekostforretninger. 1 kapsel indeholder ca. 1.250 ORAC - et dagligt måltid med 6 stykker frugt og grønt giver ca. 6.000 ORAC.

Læs også:
Forstå ORAC - og antioxidant-værdier
ORAC-MAX 21 - en hjælp til alle, der ikke spiser nok frugt og grønt
Spis grønnere med ORAC-MAX 21!
ORAC-MAX 21 - frugt og grønt i kapsler
Hvedekim - med en ORAC-værdi på 13.800
Vitaminer i frugt og grønt løfter humøret
Polyfenoler kan mindske risikoen for kræft i tarmen
Frugt og grønt redder dig fra at dø af en hjertesygdom

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012