Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Polyfenoler kan mindske risikoen for kræft i tarmen

Hvis du øger dit indtag af polyfenoler ved at spise mere frugt og grønt, f.eks. abrikoser og løg, eller ved at tage tilskud, kan du måske gøre noget for at forebygge tarmkræft, lyder det fra en europæisk forskergruppe.

Teamet fandt ud af, at en kompleks polyfenoIblanding fra vin kan forebygge udvikling af tarmsvulster, mens et andet forsøg viste, at sort te ikke syntes at have nogen indvirkning på udviklingen af kræft i tyk- og endetarmen.

Disse forsøg indgår i det igangværende Polybind-projekt, som skal øge vores forståelse for optagelse og omsætning af polyfenoler som quercetin (fra f.eks. løg) og catechiner, der findes i kirsebær, te og abrikoser.

Tyktarmskræft er med ca. 75.000 dødsfald om året en væsentlig årsag til for tidlig død i Europa. Polyfenoler har tidligere vist sig at have kræfthæmmende egenskaber.

Forskerne vurderede virkningen af sort te på omsætningen af mutagener i forarbejdet kød - stoffer, der menes at bidrage til udvikling af tyk-/endetarmskræft hos mennesker. Et tidligere forsøg har vist, at en kombination af hvid og grøn te, som er kendt for det stærke polyfenolstof ECEG, beskytter lige så godt mod tyktarmssvulster som lægeordineret medicin.

I det her omtalte forsøg kunne forskerne dog ikke bekræfte tidligere resultater, der har vist, at sort te har en statistisk signifikant blokerende virkning på udviklingen af tyk-/endetarmskræft hos mennesker. Forsøget gik dog udelukkende ud på at undersøge indtagelse af sort te over en kort periode. Vi har behov for at undersøge, om man opnår en virkning ved længere tids indtagelse af sort te, lyder det fra forskergruppen.

I en anden model vurderede forskerne virkningen af en kompleks vinpolyfenol-blanding på forstadier til kræft og egentlige kræftsvulster i tyktarmen på rotter. Resultaterne viser, at rødvins-polyfenoler har en beskyttende og undertrykkende virkning på dannelsen af kræft i tyktarmen, når udsættelse for kræftfremkaldende stoffer fremkalder en moderat reaktion med hensyn til udvikling af svulster. En sådan effekt opnåede man ikke, da man fremkaldte et stort antal svulster med kemiske stoffer.

Produkter med høj polyfenol-værdi:

ORAC-MAX 21 kapsler - ekstrakter af 21 forskellige frugter og grønsager.

Rødvins Resveratrol Complex kapsler - ekstrakt af røde vindruer - uden alkohol og svovl

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012