Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Bær er godt for dit blodtryk

I en rapport offentliggjort i februar 2011-udgaven af American Journal of Clinical Nutrition påviser professor Aedin Cassidy fra University of East Anglia og forskere fra Harvard University, at et højere indtag af anthocyaniner - en type flavonoider, der findes i hindbær, blodappelsiner og solbær - kan beskytte mod forhøjet blodtryk.

Forsøget er det første, der vurderer flavonoiders indflydelse på blodtrykket. Det omfattede 23.043 mænd, der deltog i det såkaldte Health Professionals Follow-up Study, og 133.914 kvinder, der deltog i Nurses' Health Study. Man vurderede kostindtaget hvert fjerde år over en opfølgningsperiode på i gennemsnit 14 år.

I løbet af opfølgningsperioden fik 34.647 deltagere diagnosen forhøjet blodtryk. Forskerteamet påviste en reduceret risiko for forhøjet blodtryk hos de mænd og kvinder, der indtog flest anthocyaniner - nærmere bestemt 8% lavere risiko for forhøjet blodtryk i forhold til den gruppe, der havde det laveste indtag. For deltagere under 60 år var risikoen 12% lavere.

Jordbær og blåbær var de mest almindelige kilder til anthocyaniner blandt forsøgsdeltagerne. Indtagelse af én eller flere portioner blåbær om ugen gav en 10% lavere risiko for forhøjet blodtryk i forhold til risikoen for personer, der ikke spiser frugt som en del af kosten (disse og 20 andre frugt- og grønsagsekstrakter findes i ORAC-MAX 21 kapsler).

"Anthocyaniner kan meget nemt indlemmes i kosten, da de findes i mange almindelige fødevarer", bemærker dr. Cassidy, som er tilknyttet Department of Nutrition ved University of East Anglia Medical School. "Blåbær er nævnt oftest i forsøget, fordi det er den mest almindelige type bær i USA. Andre gode kilder er solbær, blodappelsiner, auberginer og hindbær".

"Vores resultater er spændende - de tyder på, at et kostindtag af anthocyaniner, som de fleste vil kunne overkomme, kan medvirke til at forebygge forhøjet blodtryk", konkluderer han.

Naturmidler der gør en forskel for sundhed og velbefindende:

 

ORAC-MAX 21 kapsler - ekstrakter af 21 forskellige frugter og grønsager.

Blue Vision kapsler - ekstrakt af blåbær

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012