Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kræft forebygges allerbedst med en sund angiogenese kost

En kost, der hindrer dannelse af nye blodkar, kan være det stærkeste våben i forebyggelsen af kræft.

Vidste du, at op mod 40% af kvinder i alderen 40-50 år måske har små kræftknuder på størrelse med spidsen af en kuglepen i brysterne? Der dannes mikroskopiske svulster hele tiden, men kroppens naturlige kræftbekæmpelse forebygger, at de vokser sig så store, at de kan gøre skade. En nøglefaktor i dette er angiogenese - dannelsen af nye blodkar.

"Angiogenese er det, der gør forskellen mellem en lille, uskadelig kræftknude og en alvorlig sygdom, der løber løbsk", siger William Li, MD, formand og medicinsk direktør for Angiogenesis Foundation. Der findes allerede et dusin præparater, der bekæmper kræft ved at hæmme væksten i blodkarrene, og Li finder det endnu mere opløftende, at forskningsresultater viser, at man ved at indarbejde visse fødevarer i kosten kan opnå en lignende virkning.

Mange af de fødevarer, der indeholder angiogenese-hæmmende stoffer, har også et højt indhold af antioxidanter, som bidrager til deres kræfthæmmende egenskaber. Men som Li forklarer: "Vi ved stadig ikke, om antioxidanter virkelig KAN forebygge kræft, men reduceret vækst i blodkarrene gør bevisligt en meget stor forskel". De foreløbige resultater er opsigtsvækkende: Amerikanske kvinder af asiatisk afstamning, der spiser soja mindst én gang om ugen livet igennem, kan reducere deres risiko for brystkræft med 60%, og kinesiske kvinder, der drikker en kop grøn te mindst tre gange om ugen, kan reducere deres risiko for kræft i tyktarmen med 34%. Andre naturlige angiogenese-hæmmende fødevarer er rødvin, forarbejdede tomater, blåbær, hvidløg og mørk chokolade.

Ifølge Li vil fremtidig forskning fokusere på, hvilke specifikke varianter af fødevarer der er stærkest. "En dag inden så længe kan vi måske udpege den specifikke tomatart eller rødvinstype, som giver mest for pengene, når det drejer sig om at bremse svulstvækst", siger han. "Lægerne vil virkelig være i stand til at anbefale fødevarer, der kan bekæmpe kræft - og vide, at de har en virkning".

Kostkilder til naturligt forekommende angiogenese-hæmmende stoffer

Grøn te*

Blå druer*

Lavendel

Jordbær*

Rødvin

Græskar

Brombær

Bok choy

Søagurk

Hindbær

Grønkål

Tun

Blåbær*

Sojabønner

Persille

Appelsiner*

Ginseng

Hvidløg*

Grapefrugt*

Maitake-svampe

Tomater*

Citroner

Lakrids

Vindruekerneolie

Æbler*

Gurkemeje

Mørk chokolade

Ananas*

Muskat

Andet - se også Ipe Roxo, Kinesisk Malurt, ActiVin; hajbrusk

Kirsebær*

Artiskokker

* = Indgår i ORAC-MAX 21-kapsler.
Kilde: Angiogenesis Foundation (www.angio.org)

Nedenstående diagram er fra dr. William Li's præsentation på TED 2010. Det viser forbedringer af kræftoverlevelsesraten siden 2004.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012