Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

CarniMax sænker LDL-kolesteroltallet hos diabetikere

Tilskud af L-carnitin (i Danmark kendt som CarniMax) kan i statistisk signifikant grad reducere mængden af iltet LDL-kolesterol hos patienter med diabetes. Iltet LDL spiller en rolle ved åreforkalkning og sygdomme i hjertets kranspulsårer - særligt hos patienter, som samtidig har et højt blodsukkerniveau. L-carnitin er et mikronæringsstof med antioxiderende og fedtreducerende virkning.

I det her omtalte forsøg blev 81 mænd og kvinder med type II diabetes tilfældigt inddelt i to grupper, som i en periode på tre måneder fik hhv. L-carnitin (2.000 mg pr. dag) eller placebo sammen med en kaloriefattig kost.

I L-carnitin-gruppen kunne man i forhold til placebo-gruppen iagttage et signifikant fald i blodets indhold af fedtstoffer, dvs. samlet kolesterol, LDL-kolesterol, triglycerider og apolipoproteiner, og en signifikant forøgelse i mængden af det gavnlige HDL-kolesterol. Tilskuddet mindskede desuden mængden af iltet LDL og andre udtryk for iltningsbelastning. Glycosyleret hæmoglobin, et langsigtet mål for blodsukkerniveauet, faldt også i L-carnitin-gruppen.

Reduktionen i iltet LDL efter blot tre måneders tilskud af L-carnitin kan tyde på, at stoffet har en forebyggende indvirkning på kredsløbssygdomme.

CarniMax kapsler - når L-carnitin skal være naturlig, prisgunstig og virksom!

Læs også:
Kolesterol: 12 måder at sænke det på - naturligt!
Danskerne mangler viden om kolesterol i blodet
Kolesterol - få styr på det!
Kolesterol - når det livsvigtige stof bliver din dødsfjende
Kolesterol - sænk dit kolesteroltal på en naturlig måde!
Nødvendig medicin?
Kolesterol - for meget dræber
Kolesterol-normalisering - en lægelig naturløsning
Pektin er en superfiber
Lecithin holder kolesterol nede
Kolesterolsvindlen - lægemidler ubrugelige
Hjerteanfald af forkert kost - hvordan undgås det?

Kilde:
Malaguarnera M, Vacante M, Avitabile T, Malaguarnera M, Cammalleri L, Motta M. L-carnitine supplementation reduces oxidized LDL cholesterol in patients with diabetes. Am J Clin Nutr. Januar 2009;89(1):71-6.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012