Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Isoflavon Soja kan mindske fedme-relateret inflammation

Isoflavoner kan reducere kronisk inflammation og insulinresistens i fedtceller, viser ny forskning.

Forsøget, som er offentliggjort i tidsskriftet Food Chemistry, tyder på, at isoflavoner fra sojabønner ved at blokere vigtige pro-inflammatoriske signaler fra immunceller i fedtvæv kan reducere kronisk inflammation og insulinresistens, som ses i forbindelse med fedme.

"Vores primære resultat er, at kronisk behandling med isoflavoner nedregulerer udtrykket af cyto-kiner og reducerer udskillelsen af inflammatoriske molekyler", skriver forskerne under ledelse af dr. Lluis Arola, professor i biokemi og molekylær biologi ved Universitat Rovira i Virgili i Spanien.

Fremmer helbredet
Isoflavoner udvindes primært af sojabønner. Nye epidemiologiske data tyder stærkt på, at isoflavonerne virker sundhedsfremmende, især i forbindelse med bryst- og prostatakræft, reducerer risikoen for kredsløbssygdomme og mindsker problemer i forbindelse med overgangsalderen, f.eks. hedestigninger og tab af knoglemasse.

Man har desuden fremsat den teori, at isoflavonerne måske har en forebyggende virkning på fedme og diabetes, der begge er sat i forbindelse med en let kronisk inflammation. Fedtvæv har et højt indhold af immunceller kaldet makrofager, der producerer proinflammatoriske proteiner som tumor-nekrosefaktor alfa (TNF-a) og andre molekyler (cytokiner), der fremkalder insulinresistens og forværrer inflammationstilstande.

Isoflavoner har vist sig at kunne mindske proinflammatorisk udskillelse i makrofager, men man ved kun lidt om, hvordan isoflavoner påvirker fedtcellernes udskillelse af proinflammatoriske faktorer. Det nye forsøg undersøgte, hvordan isoflavoner påvirker fedtcellernes reaktion på inflammation ved at teste virkningen af tre isoflavoner (genistein, daidzein og equol) på udskillelsen af inflammatoriske molekyler i fedtceller.

Reduceret inflammation
Ifølge forskerne kan isoflavoner forebygge udskillelse af vigtige proinflammatoriske faktorer, og at de er i stand til at nedregulere cytokin- og génekspressionen af proinflammatoriske faktorer i TNF-a-belastede celler og reducere inflammatoriske signaler i ikke-belastede celler. Equol og daidzein kan modgå den proinflammatoriske virkning af TNF-a på signaler som Jak/stat-stien og NFkB-stien og giver desuden en let reduktion i TNF-a-fremkaldt insulinresistens. Genistein viste sig at nedregulere ekspressionen af de gener, som sættes i forbindelse med lipid-stofskiftet.

Forskerne tilføjer, at virkningen af isoflavoner gælder de fleste gener og cytokiner "der spiller en rolle for inflammationen", og de noterer, at isoflavonerne nedregulerer molekyler, der sættes i forbindelse med celleinfiltration, adhæsionsmolekyler og proinflammatoriske mediatorer, herunder interleukin-6 (IL-6), PGE2 og prostaglandiner.

"Vores resultater viser ikke nogen signifikant forskel mellem de tre testede isoflavoner med hensyn til indvirkning på génekspressionen af inflammatoriske faktorer, men equol var mest effektiv til at reducere udskillelse af inflammatoriske faktorer, og det tyder på, at stoffet muligvis kan fremme en anti-inflammatorisk rolle på en anden måde end blot ved at ændre génekspressionen".

Sundhedsfremmende rolle?
Som konklusion skriver forskerne, at isoflavoner spiller en sundhedsfremmende rolle ved at bedre inflammationstilstande og reducere insulinresistens.

"Den vigtigste opdagelse i dette forsøg er, at soja-isoflavoner reducerer udskillelse af inflammatoriske molekyler og nedregulerer ekspressionen af adskillige inflammatoriske faktorer", skriver forskerne. Men de advarer om, at isoflavonernes brug på mennesker stadig skal anses for at være "mere kontroversiel" på grund af deres uventede virkning på menneskets stofskifte.

Stærke Isoflavon Soja kapsler - når isoflavoner skal være virksomme, prisgunstige og naturlige!

Kilde:
Pinent M, Espinel AE, Delgado MA, Baiges I, Blade C, Arola L. Isoflavones reduce inflammation in 3T3-L1 adipocytes. Food Chemistry, offentliggjort online forud for trykning, doi: 10.1016/j.foodchem.2010.09.042.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012