Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

D-vitamin og Parkinson's

Et lavt indhold af D-vitamin i kroppen kan forudsige Parkinson's

Tidsskriftet Archives of Neurology præsenterer resultaterne af et forsøg, der viser en sammenhæng mellem et reduceret blodindhold af D-vitamin og en øget risiko for at udvikle Parkinson's.

Det såkaldte Mini-Finland Health Survey omfattede 3.173 deltagere. Ingen led af Parkinson's i perioden 1978-1980, men i løbet af en 29 år lang opfølgningsperiode fik 50 deltagere stillet diagnosen. De deltagere, hvis serum-indhold af D-vitamin lå blandt de højeste 25%, havde kun 1/3 af risikoen for deltagerne i den laveste fjerdedel.

Forsøget er det første af sin art, der viser en sammenhæng mellem for lidt D-vitamin og efterfølgende udvikling af Parkinson's. "Det er værd at følge op på udviklingen af Parkinson's i interventionsforsøg, der fokuserer på virkningen af D-vitamintilskud", konkluderer forfatterne til forsøgsrapporten.

Kommentar: Selv om man ikke kender de nøjagtige virkemekanismer, der gør, at D-vitamin påvirker udviklingen af Parkinson's, så har vitaminet udvist en nervebeskyttende virkning via antioxidante mekanismer, immunforsvarsregulering, øget nerveoverførsel osv.

Reference: Arch Neurol, 2010;67(7):808-11.

NB: Natur-Drogeriets D-vitamin præparater er af Ugeskrift for Læger (22. juni 2009) blevet anbefalet som Danmarks billigste - når D3-vitamin skal være naturligt, prisgunstigt og virksomt!

D-vitamin kan meget mere - læs også:
D-vitamin forhindrer kræft
D-vitamin - dit våben mod næsten alle sygdomme
D-vitamin forebygger alvorlig sygdom
D-vitamin er en multihelbreder
D3-vitamin og curcumin mod Alzheimer's
D-vitamin og cancer/kræft
Carsten-Vagn Hansen om D-vitamin
D-vitamin kan forebygge smerter

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012