Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Tomentosa - det 21. århundredes vidunderplante

De indfødte indianske stammer i den peruvianske regnskov anser tomentosa for at være en hellig plante, fordi den kan bruges til behandling af stort set alle lidelser. Og det ER da også en skat uden lige - genopdaget som det 21. århundredes mirakelplante. Tomentosa stimulerer og styrker immunforsvaret og har antioxidante, svulsthæmmende, antivirale og betændelseshæmmende egenskaber.

De mange plantestoffer, der findes i tomentosa, arbejder synergistisk for biologisk at fremme funktionen i hver af de enkelte stoffer og giver dermed en lang række behandlingsmæssige egenskaber, der ikke findes i andre kendte planter.

Videnskabelige forsøg viser plantens medicinske værdi til behandling af en lang række forskellige sundhedsmæssige problemer og til forebyggelse. Tomentosa kan i høj grad forbedre dit liv - den kan måske endda redde det!

De næste 10 minutter kunne gå hen og ændre dit liv...

"Una de Gato fra den peruvianske regnskov er noget af det bedste til at stimulere immunforsvaret. Verdensomspændende forsøg med denne kraftige plante har fået forskerne til at patentere mange af de individuelle kemiske stoffer, der findes i den, til brug ved behandling af kræft, gigt, AIDS og andre sygdomme. Men traditionel viden viser, at det kan være langt mere effektivt at anvende hele planten end at benytte sig af dens indholdsstoffer enkeltvis". Uddrag af bogen Powerful and Unusual Herbs fra Amazon and China, World Preservation Society.

Denne mirakelplante er blevet brugt i hundredevis -ja, måske endda i tusindvis - af år af Ashaninka-indianerne i Peru til at stimulere immunforsvaret og behandle en lang række forskellige lidelser og sygdomme. Tomentosa, som på latin hedder Uncaria tomentosa, og desuden kendes under navnene Cat's Claw og Una de Gato, er en stor, træagtig slyngplante, der findes i højderne i regnskoven. Disse langsomt voksende slyngplanter er ca. 20 år om at vokse ud og bliver mere end 30 meter lange. Navnet Cat's Claw/Una de Gato passer vældigt godt, fordi planten har katteklolignende torne, der hæfter sig på træerne og dermed gør det muligt for planten at sno sig og vokse opad.

De indfødte indianerstammer har kogt inderbarken og roden af urten for at lave et teafkog og anser tomentosa for at være en hellig lægeplante. Der findes over 60 arter af tomentosa, fordelt over hele verden, herunder én, der vokser i det sydlige USA, som også kaldes Cat's Claw eller Una de Gato. Men det er varianten Uncaria tomentosa, som kun vokser i Peru, der har en dokumenteret medicinsk virkning. Når du køber tomentosa, skal du altid tjekke etiketten, fordi mange af de produkter, der kaldes Cat's Claw, ikke er baseret på Uncaria tomentosa.

Plantens inderbark og rødder har næsten identiske egenskaber, så for at beskytte plantearten har den peruvianske regering gjort det ulovligt at høste eller forstyrre plantens rødder. Tomentosa høstes økologisk ved at skære planten ned 30 cm overjorden. Den vokser dernæst til samme størrelse i løbet af 3-4 år.

Ifølge spanske etiketter er plantens helbredende egenskaber næsten ubegrænsede - uanset om den anvendes i te- eller kapselform. Når teen brygges korrekt, er den meget bitter - og derfor foretrækker de fleste kapslerne.

Medicinkvinden
Den 78-årige peruvianske plantageejer Don Luis var formentlig den første person - bortset fra indianerne - der indtog planten som te. I 1972 fik Don Luis stillet diagnosen terminal lungekræft, og han blev sendt hjem for at dø. En af hans sønner bad "en gammel indiansk medicinkvinde" om hjælp. Hun sagde til ham, at han skulle give sin far tomentosa-te. Don Luis drak teen flere gange dagligt. I løbet af seks uger havde han ikke mere tegn på kræftsygdommen. Han blev ved med at have et godt helbred, og han nåede at opleve sin 90-års fødselsdag.

I moderne tid har vi udviklet en enorm mængde forskellige lægemidler, som for de flestes vedkommende er udvundet af planter eller syntetisk fremstillet, så de genskaber et kemisk stof fra en plante. Næsten alt, hvad vi i dag ved om at helbrede kroppen med kemiske stoffer, kommer fra urtemedicinens historie og udbredelse.

Men ofte er der alvorlige bivirkninger ved brugen af lægemidler. De behandler ikke årsagen til sygdommen, men fokuserer på at lette symptomerne. Med naturlige fødevarer og planter er der fokus på forebyggelse og behandling af sygdommen ved at styrke kroppen og immunforsvaret gennem næring og afgiftning. Aviser, tidsskrifter og tv chokerer os gang på gang med beretninger om bivirkninger, skader og sygdomme forårsaget af et bestemt lægemiddel. Sygdomme som følge af antibiotika-resistente bakterier har nu nået næsten epidemiske højder over hele verden, og mange vender sig nu mod naturen for at finde sikre og effektive alternativer til beskyttelse og styrkelse af immunforsvaret og behandling af sygdomme.

Forskning i tomentosa
De fleste af de populære planter, som har en lang tradition inden for de vestlige eller asiatiske kulturer, er beskrevet i forskellige bøger om folkemedicin, traditionel medicin eller i standard farmakopeer. Men tomentosa tilhører en klasse af planter, der ikke er skrevet meget om, fordi de indfødte i de sydamerikanske regnskove har tradition for mundtlig og ikke skriftlig overlevering. Derfor er der ingen skrifter, der dokumenterer den historiske brug af planten. I sin bog Tales of a Shaman's Apprentice (Beretninger fra en shamans lærling) skriver Mark J. Plotkin, Ph.D., at "hver gang en shaman dør, er det, som om et bibliotek brænder ned til grunden".

Botaniske referencer til Uncaria tomentosa går tilbage til slutningen af 1700-tallet. Det første kemiske forsøg blev gennemført i Frankrig i 1952. Tomentosa blev 'genopdaget' af den østrigske forsker dr. Klaus Keplinger under en rejse til Peru i 1974, hvor han lærte om plantens virkning gennem en Ashaninka-indianer, der havde arbejdet med læger i junglen. Siden da er der blevet gennemført kemiske, farmakologiske og kliniske forsøg over hele verden ved adskillige peruvianske forskningsinstitutter samt universiteterne i Innsbruck og München, Central Research Institute of Chemistry i Ungarn, og universiteterne i Milano og Napoli. Der er netop nu mindst syv kliniske forsøg i gang på verdensplan.

Tomentosa er anerkendt af mange af verdens førende immunologer og urtemedicinere. Dr. Donna Schwontkowski, som skrev den fantastiske bog Herbs from the Amazon (Urter fra Amazon-området), skriver, at tomentosa "er den kraftigste immunstyrkende plante blandt alle de planter, der vokser i den peruvianske del af Amazon-området". I artiklen New World Class Herb for A.K. Practice beskriver dr. Brent Davis sin forskning, som begyndte i 1988, og hans efterfølgende kliniske evalueringer af planten, der stadig foregår. Dr. Davis siger, at "Uncaria tomentosa er en plante i verdensklasse, som har styrken til at bremse og helbrede dybt forankrede sygdomme og gøre folk hurtigere raske". Mange ledende forskere mener, at tomentosa har så mange behandlingsmæssige anvendelsesmuligheder, at den klart overhaler andre velkendte urter som echinacea, gyldensegl, ipe roxo, sibirisk ginseng og andre naturprodukter som citruskerneekstrakt og capryl- og laurinsyre.

En fantastisk farmakologi
Tomentosa retter sig specifikt mod immunforsvar, tarmsystem og kredsløb. Dr. Keplinger fik tilkendt to patenter for at isolere seks oxindol-alkaloidstoffer, der blev fundet i roden af planten. Alkaloider er organiske nitrogene stoffer med en lang række farmakologiske og biologiske behandlingsfunktioner i kroppen. De unikke alkaloider i tomentosa kan bevisligt fremme immunforsvaret og synes at have en dybtgående indvirkning på de hvide blodlegemers evne til at omslutte og fordøje skadelige mikroorganismer og fremmedlegemer. Et tomentosa-alkaloid kaldet rynchofyllin har vist sig at kunne fremme blodcirkulationen og reducere opbygningen af blodplader i arterierne og dermed reducere dannelsen af blodpropper og måske medvirke til at forebygge hjerneblødning og hjerteanfald.

Tomentosa har også vist sig at indeholde kinovinsyre-glycosider, triterpener, polyfenoler, proanthocyanidiner og plantesteroler. Glycosider er vigtige sukkerstoffer for hjertets funktion og blodomløbet, og de har specifikke antivirale egenskaber. Tests har påvist tre glycosider i tomentosa med antivirale og betændelseshæmmende egenskaber, der ikke findes i andre planter. Triterpener testet i tomentosa har vist sig at have stærke betændelseshæmmende egenskaber og at styrke T-celle-aktiviteten. Triterpenerne har også antioxidant, svulsthæmmende, mavesårsmodvirkende og antiallergiske egenskaber. Plantesteroler har betændelses- og svulsthæmmende egenskaber, kan fungere som forstadier til hormonproduktion og har ved forsøg vist sig at være nyttige til at holde kolesterolniveauet nede. Polyfenoler og proanthocyanidiner er flavanolekstrakter, der menes at være de stærkeste antioxidanter og frie radikal-ødelæggere, der findes. Proanthocyanidiner - almindelig kendt under betegnelsen OPC - udvindes oftest af vindruekerner og fyrrebark. Proanthocyanidiner er 50 gange stærkere end E-vitamin og 20 gange stærkere end C-vitamin, når det gælder om at ødelægge frie radikaler.

Antioxidant potentiale
Celleskader forårsaget af frie radikaler menes at være en af hovedårsagerne til udviklingen af mange sygdomme, bl.a. kræft, kredsløbslidelser, ledegigt, diabetes, hjerneblødning og grå stær. Frie radikaler tjener et formål i kroppen ved at brænde bakterier og affaldsstoffer. Men der, hvor de ikke hører til og er ude af kontrol, bliver de til giftige molekyler, der skader kroppen via en proces, der kaldes iltningsbelastning. Vores krop bliver konstant bombarderet med frie radikaler, der genereres fra luft- og vandforurening, sollys, stråling, medicin, alkohol, tobaksrøg, pesticider, kemiske stoffer, opløsningsmidler og stegte fødevarer osv. Iltning i vores kroppe er som rust eller råd - det er bogstaveligt talt forfald, der tærer på os.

Plantesterolerne, triterpenerne, proanthocyanidinerne og polyfenolerne - de bidrager alle til tomentosas antioxidante egenskaber. Rygning er en af de værste årsager til iltningsbelastning i kroppen. Forskere ved Universitetet i Milano gennemførte i 1992 et forsøg med rygere og fandt frem til, at tomentosa har antimutagen virkning. Det betyder, at planten er i stand til at beskytte cellerne mod mutation - den proces, der sker, når kræft udvikler sig. Forskerne konkluderede, at "denne plante viser antimutagen aktivitet hos rygere og bekræfter dermed dens store antioxidante potentiale".

De mange plantestoffer, der findes i tomentosa, arbejder synergistisk for biologisk at fremme funktionen i hvert af de enkelte stoffer og giver dermed en lang række behandlingsmæssige egenskaber, der ikke findes i andre kendte planter.

Anvendelsesområder
Traditionelt er tomentosa blevet anvendt i Peru til at behandle astma, gastritis, ledegigt, dysenteri, svulster, hudproblemer, betændelse i urinvejene, infektioner og ubalance i de kvindelige hormoner. I dag viser foreløbige rapporter, at planten også kan beskytte mod og/eller behandle inflammation, virale infektioner, gærinfektioner (herunder systemisk candidiasis), åndedrætsinfektioner, organisk depression, Epstein Barr-infektion, PMS, adskillige former for kræft, skrumpelever, allergier, neurobronkitis, herpes, lupus, diabetes, bursitis, gigt, phlebitis, ødemer, for lavt blodsukker, prostataproblemer, akne, fibromyalgi, HIV, skader som følge af miljøgifte og forurenende stoffer og en lang række mave- og tarmproblemer.

Døden starter i tyktarmen
Mange nedbrydende sygdomme, inkl. kræft, kan relateres til en dårligt fungerende og toksisk tyktarm. Tyk-/endetarmskræft er den væsentligste kræftform for mænd og kvinder i USA. Der indlægges flere amerikanere hvert år på grund af sygdomme i fordøjelsessystemet end for nogen anden sygdom. Faktisk bruger amerikanerne over 50 mia. dollars om året på hospitaler for kirurgiske procedurer og andre former for behandling!

Hvad er årsagen til disse problemer? Den gennemsnitlige amerikaner spiser en kost, der indeholder meget fedt og sukker og primært består af forarbejdet mad - og kun har et lavt indhold af fibre og enzymer. Dertil kommer et højt stressniveau og for lidt motion - og så opstår problemerne! Merck Manual, som er medicinindustriens standard for diagnosticering og behandling af sygdomme, afslører, at antallet af tilfælde af diverticulose i tyktarmen er steget drastisk i løbet af de sidste 40 år. I 1950 led kun 10% af befolkningen af denne sygdom, mens tallet i 1987 var steget til 50%, og i 1994-udgaven står der, at hver eneste medborger vil have en hel del diverticula, når de bliver gamle. Diverticula er broklignende sække, der udgør et svagt punkt i tyktarmens væg og skyldes et trægt eller forstoppet tarmsystem. Der er ingen symptomer, men de små lommer kan fyldes med op til 10 kg gammel afføring, hvilket er meget giftigt. Disse giftstoffer kan reabsorberes i blodstrømmen, og mange mener, at det er en underliggende grund til sygdom. Dette er en af grundene til, at behandlere ofte taler om, at "døden begynder i tyktarmen".

Det er hævet over enhver tvivl, at for at holde sig sund og rask skal man spise masser af fiber- og enzymrige fødevarer, drikke masser af rent vand og have afføring efter hvert hovedmåltid (mindst to gange om dagen). Afføringen skal være massiv, blød og flydende. Hvis den synker eller lugter dårligt, er det et tegn på en usund tarm. Læs bogen Tissue Cleansing Through Bowel Management (Rens vævene ved at få styr på dine tarme) af Bernard Jensen, D.C., ernæringsterapeut. Du vil blive overrasket over denne meget vigtige viden.

"Den, der baner vejen"
Dr. Brent Davis refererer til tomentosa som "den, der baner vejen" og siger, at "Uncaria tomentosa kan nedkæmpe adskillige tarmforstyrrelser, som ingen andre produkter på markedet kan". Tomentosa har demonstreret en evne til at rense og afgifte hele tarmkanalen og hjælpe personer, der lider af mange forskellige mave- og tarmsygdomme, bl.a. diverticulitis, Chron's syge, colitis, gastritis, utæt tarm, hæmorroider, mavesår, fistulaer og parasitter. Mange behandlere mener, at når tarmfloraen er ude af balance, opstår der også problemer i immunforsvaret. Ifølge dr. Davis kan tomentosa også bidrage til at genoprette en venligtsindet tarmflora. Rensning af hele tarmkanalen, med særlig fokus på tyktarmen, bør være første skridt i alle kure, der skal genoprette et sundt helbred.

Kræft
Der er skrevet adskillige artikler om tomentosas anvendelse til forebyggelse og behandling af forskellige kræftsygdomme. Foreløbige rapporter viser, at tomentosa måske kan lindre kvalme og bivirkninger ved kemoterapi og reducere omfanget af hjerne- og andre svulster. Rapporter tyder også på, at planten kan medvirke til at bekæmpe infektioner hos AIDS-patienter og mindske størrelsen på synlige svulster og cyster på blot to uger. Desuden kan planten hjælpe patienter, som er følsom over for kemiske stoffer og kan medvirke til at fremme den følelsesmæssige stabilitet selv i ekstremt belastende situationer.

Tomentosa anvendes bredt og er blevet testet i Europa som et muligt behandlingsmiddel mod forskellige kræftformer og AIDS. Det er videnskabeligt bevist, at planten indeholder kræft- og svulsthæmmende stoffer - og på grund af dens evne til at fungere som antioxidant kan den 'jagte' kræftfremkaldende stoffer, som kan forårsage dannelse af kræftceller.

Specifikke videnskabelige forsøg med antileukæmisk virkning på celler har vist, at alle de oxindole alkaloider (bortset fra et enkelt) hæmmer væksten i visse leukæmiske celler. På basis af disse forsøg bør tomentosa anses for at være en gangbar form for behandling for personer med akut leukæmi.

Kredsløbssygdomme
Hjertesygdom er dræber nr. 1 i den vestlige verden. Hjertet og en uhindret blodstrøm er to af de væsentligste, fysiologiske funktioner i kroppen. Og kigger vi på plantestofferne i tomentosa, finder vi en overflod af påvist kredsløbsbeskyttende stoffer. Alkaloiderne kan muligvis reducere risikoen for hjerneblødning og hjerteanfald. Således viser forskningsresultater, at rynchofyllin er i stand til at hæmme sammenklumpning af blodplader og trombose og kan derfor sænke blodtrykket, øge cirkulationen og hæmme dannelsen af plak på arterievæggene og dannelsen af blodpropper i hjerne, hjerte og arterier.

Antioxidanterne arbejder på at jagte frie radikaler, som ofte beskadiger arterievæggene. Plantesteroler medvirker til at kontrollere kolesterolindholdet i blodet. Alt i alt ser det ud til, at tomentosa skal anses for at være en stærk droge, når det gælder forebyggelse af hjerteanfald og hjerneblødning.

AIDS
Krallendorn er det tyske produktnavn for en standardiseret ekstrakt af Uncaria tomentosa. I løbet af de sidste seks år er det med stor succes blevet anvendt i kliniske forsøg, enten som isoleret behandling eller sammen med AZT til behandling af HIV-positive og AIDS-patienter. Planten har vist sig at hæmme formeringen af HIV-virus, styrke immunforsvaret og stoppe udviklingen af kræftceller.

Man undersøgte tre grupper - den første var HIV-positive og blev behandlet i fem år. Sygdommen udviklede sig ikke yderligere hos stort set alle patienter. Den anden gruppe udviste tidlige tegn på AIDS og blev behandlet i seks år. Hos stort set alle patienter blev de unormale blodværdier forbedret inden for et år, og patienterne slap for symptomerne på klinisk sygdom. "Denne gode tilstand holder sig endnu". Den tredje gruppe blev behandlet i ét år med Krallendorn og AZT. Unormale blodværdier blev forbedret, de kliniske symptomer blev mindsket, og de sekundære AZT-infektioner blev forebygget hos stort set alle patienter.

Sikkerhed
Tomentosa er blevet anvendt af de peruvianske indianere igennem århundreder, og ved de forsøg, der er blevet gennemført i Europa, har planten ikke udvist nogen form for kendt toksicitet. Tilgængelige forskningsresultater tyder på, at planten ikke bør indtages under graviditet og amning, før dette område er mere udforsket. I sjældne tilfælde kan man få, hvad der kan opleves som en uønsket bivirkning, diarré, men det er et tegn på, at tomentosa virker godt. Bivirkningen forsvinder ved en lavere dosis.

På basis af den tilgængelige information anbefales det, at man til forebyggelse og antioxidant beskyttelse tager en opdelt daglig dosis på 1-3 g, hvis det drejer sig om kapsler, eller 1-2 kopper stærk te. Behandlingsmæssige doser er 3-6 g daglig i kapselform eller 3-4 kopper te. Det er påvist, at helt op til 20 g dagligt gennem flere uger er anvendt af personer med sygdomme i fremskredne stadier.

Vores immunforsvar arbejder rigtigt hårdt hver dag for at beskytte os mod virus, svampe, bakterier, kræftceller, miljøgifte og forurenende stoffer i vores fødevarer, luft og vand. Generelt er vi et meget belastet samfund, og vores kost er dårlig. Dertil kommer, at vores jord er udpint for mineraler, og den mad, vi spiser, har en alarmerende lav næringsværdi. Nu mere end nogensinde før skal vi fokusere på at supplere kosten for at holde os stærke og sunde eller genvinde et godt helbred. Tomentosa er en plante, som bevisligt kan styrke immunsystemet og medvirke til at forebygge eller modgå for tidlig aldring og alle former for helbredsproblemer. Planten er højt skattet af behandlere verden over, fordi den har vist sig at have så mange anvendelsesmuligheder.

Læs også:
Tomentosa: En plante øger sundheden
Tomentosa- en fantastisk plante fra den peruvianske regnskov
Tomentosa - Nutraceuticals Internationals
Tomentosa kan hæmme spredning af svulstceller
Et mildt indiansk naturmiddel styrker immunforsvaret og stofskiftet
Tomentosa mod slidgigt
Tomentosa (Uña de gato)

Bibliografi/Referencer/Ekspertudtalelser/Anbefalet litteratur:
Aquino, De Simone, & Pizza. Plant metabolites, Structure and in Vitro Antiviral Activity of Quinovic Acid Glycosides from Uncaria tomentosa etc. Journal of Natural Products, 52:679-685, nr. 4, jul-aug. 1989.
Aquino De Feo, De Simone, Vincirri & Pizza. Plant Metabolites: New compound and anti-inflammatory activity of Uncaria tomentosa. Journal of Natural Products, 53:559-64, maj-juni 1990.
Aquino, De Simone, Vincirri. New Polyhydroxylated Triterpenes from Uncaria Tomentosa. 53/3: 559-64. Maj-juni 1990.
Blumenthal. Rainforest herb gets scientific and industry attention. Whole Foods Magazine, okt. 1995 s. 62-78.
Cat's Claw: Medicinal Properties of this Amazon Vine. Nutrition Science, July-August 1995. 6. Cerri, Aquino, De Simone, & Pizza. New Quniovic acid Glyosides from Uncaria tomentosa. Journal of NaturalProducts, 51:257-6 l, Mar-apr 1988.
Chen, Jin, Zhong, Yue, Chen, and Zhou. Inhibitory Effect of Rhynchophylline on Platelet Aggregation and Thrombosis. Shanghai College of Traditional Medicine. Acta Pharmacologica Sinica. 13:2: 126-30, 1992.
Gerber, Vibrational Medicine (bog). Bear & Co. 1988
Keplinger, Wagner & Kreutzkamp. Oxindole Alkaloids Having Properties Stimulating the Immunological System. United States patent nr. 4,844,901, juli, 1989 revideret juli 1990.
Davis, B. A New World Class Herb for A.K. Practice: Uncaria Tomentosa aka. Una de Gato. Collected papers of the International College of Applied Kinesiology. Phytotherapy Research Laboratories, Sommer of 1992.
DeMatta, Monachf, Ferrari, Mari-Bettolo. Alkaloids and Procyanidins of an Uncaria SP. From Peru. Department De Pharmacologia, Universivad National Mayor San Marcos, Lima Peru. Fellow I.I.L.A.-C.N.K. 1975
Duke. Una de Gato. The Business of Herbs. Maj-juni, 1994.
Hostettmann, Lea. Biologically Active Natural Products. Clarendon Press, Oxford 1987 Klaus, Keplinger. Separation of Steriosomeric oxindole alkaloids from Uncaria tomentosa by high performance liquid chromatography. Immodal Pharmaka, Volders, Østrig. Revideret udgave. Nov. 1993.
Maxwell. Witch Doctors Apprentice, Hunting for Medicinal Plants in the Amazonian. Citadel Press, 1990.
Pelletier. The Nature and Definition of an Alkaloid. The University of Georgia, Department of Chemistry. 1:6.
Plotkin. Tales of a Shaman's Apprentice. Penguin Books, 1993.
Rizza, Re, Bianchi, De Feo, Stivala & De Simone. Mutagenic and Antimutagenic Activities of Uncaria Tomentosa and its Extracts. Journal of Ethnopharmacology. 38:63-77, Jan. 1993. Schwontkowski. Herbal treasures from the Amazon. Del l, Healthy and Natural Journal, 1 :64-65, Okt. 1994.
Senatore, et al. Phytochemical and biological research on Uncaria tomentosa. Boll Soc Ital Buil Sper, 65:517-20, 1989.
Steinberg. The Townsend Letter for Doctors. 144: 442-443 Maj 1994.
Steinburg. Uncaria tomentosa, (Cat's Claw) Wonder Herb from the Amazon.New Editions, Feb. 1995.
Steinburg. A Wondrous Herb from the Peruvian Rain Forest. Newlife. Apr-maj 1994. Stuppner, Sturm, Geisen, Zillian, Konwalinka. A Differential Sensitivity of Oxindole Alkaloids to Normal and Leukemic Cell Lines. Acta Pharmacologica Sinica. Mar. 13(2) 1992.
Summary of Translation of Sections Concerning HIV and AIDS; From The Immodal Krallendom Booklet for Doctors and Patients. Immodal Pharmaka, Volders, Austria.
ibid. Therapy of HIV Patients in the CDC AI and CDC B2 Stages of the Disease. 27. Una de Gato Wellness Advocate, bind 511 feb. 1995
Wagner, Kreutzkamp, Juric. The Alkaloids of Uncaria Tomentosa and their Phagocytosis-increasing Effect. Planta Medica, 51: 419-23 1985.
Whitaker. Take Una de Gato for all-Around immunity. Health and Healing, Tomorrow's Medicine Today. Maj 1995.
Powerful and Unusual Herbs from the Amazon and China. Order from the World Preservation Society, 236 Island Shores Drive, West Palm Beach, FL 33413 (407) 965-5996 $3.75 plus $2.00 S&H Tissue Cleansing through Bowel Management. Order from. Bernard Jensen D.C., Route l, Box 52 , Escondido, Ca 92502 (619) 749-2717 $11.00.
Herbs of the Amazon; Traditional and Common Uses. by Dr. Donna Schwontkowski. Science Student Brain Trust Publishers, May, 1995.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012