Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Amygdalin (Laetrile, B17-vitamin)

Dette stof, der findes i store koncentrationer i kernerne fra abrikoser og andre frugter, blev efter si­gende brugt allerede for ca. 3.500 år siden af kinesiske læger til behandling af svulster. Den velan­skrevne biokemiker Ernest Krebs, Jr., PhD., var den første, der specifikt identificerede amygdalin som kræfthæmmende stof. Hans opdagelse var baseret på en teori om, at kræft vokser fra forkert placerede trofoblastceller - celler, der findes i en gravid menneskelivmoder, og som formerer sig hurtigt i løbet af de første få uger efter undfangelsen. Under normale forhold ødelægges trofoblast-cellerne af bugspytkirtelenzymet chymotrypsin, men hvis det ikke sker, kan de sætte sig fast i forstret, blive der i årtier og kun vente på at udvikle sig til en svulst, som påvirker bugspytkirtlens funktion.

Amygdalin har vist sig at have et stærkt potentiale som kræftbekæmper, specielt i forhold til sekun­dære kræftformer, herunder en 60% reduktion i lungemetastaser. Epidemiologiske, dyre- og klini­ske forsøg viser alle amygdalinets effektivitet. Forskning tyder på, at stoffet kan forlænge livet for patienter med bryst- og knoglekræft. Ralph Moss, Ph.D., blev fyret fra Memorial Sloan-Kettering Hospital, da han afslørede, at myndighederne tilsyneladende dækkede over positive resultater med brugen af amygdalin. Ifølge Moss er efterfølgende forskningsresultater med amygdalin konsekvent blevet tiet ihjel af lægemiddelindustrien, formentlig fordi der ikke kan tages patent på stoffet.

Amygdalin er en af mange nitrilosider, som er naturlige cyanidholdige stoffer, der findes i mange forskellige typer af fødevarer, herunder i kernene fra frugter i prunasin-familien (abrikoser, æbler, kirsebær, blommer og ferskner), boghvede, hirse og cassava-meloner. Stoffet består af to sukkermo­lekyler, et benzaldehyd og en cyanid-radikal. I kroppen fraspaltes de to sukkermolekyler i leveren af enzymet beta-glucosidase, og erstattes af glucuronsyre. Det resulterer i selektiv toksicitet over for kræftceller og relativ non-toksicitet over for normale celler, fordi enzymet glucuronidase, som fra­spalter glucuronsyren, findes i store mængder i kræftceller og i små mængder i normale celler. Når glucuronsyren er fraspaltet, vil det tilbageblevne benzaldehyd spontant fraspalte cyanid, som er gif­tigt over for kræftcellen.

Forsøg har påvist benzaldehyds kræfthæmmende aktivitet. Man har også observeret, at personer med inoperabel kræft, som har fået intravenøs behandling med benzaldehyd, overlever længere, og man iagttog en svulsthæmmende reaktion hos patienter med forskellige former for fremskreden, metastaseret kræft (lunge, lever, mave, prostata og knogler).

En yderligere mekanisme, der beskytter normale celler mod cyanid er, at de indeholder et enzym ved navn rhodanase eller svovltransferase, som tilføjer et svovlatom til frie cyanider, så de danner thiocyanat, som er et relativt harmløst stof. Kræftceller har ikke signifikante mængder af dette en­zym. Blodets thiocyanatindhold kan anvendes til at finde frem til den rette dosis.

Amygdalin kan gives oralt eller intravenøst.

Læs også:
B-17 vitamin - også kaldet laetril og amygdalin
Laetrile-kvaksalverne hjælper kræftpatienter
Laetrile - skræmmekampagne mod cyanid

Spis også kernerne! 

Referencer:
Moss, RW. The Cancer Industry. Unravelling the Politics (New York: Paragon Flouse, 1989).
Rubin D. Dosage Levels for Laetrile. Choice 3:6 (1977), 8-9.
Tatsumura T et al. Antitumor Effect of 4, 6 benzylidene-D-glucose in Clinical Studies. Proceedings
of the Annual Meeting of the American Society of Clinical Oncologists 6 (1987), A559.
Kochi M et al. Antitumor Activity of Benzaldehyde Derivative. Cancer Treatment Report 69:5 (1985)533-537.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012