Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Brusk til kræftbehandling

Oksebrusk
I 1954 opdagede John F. Prudden, MD, at oksebrusk havde en bemærkelsesværdig evne til at få sår til at hele hurtigere. Brusk fra spiserøret på okser (BTC) har siden vist sig at være et af de få stoffer, der kan fremme sårhelingen, og det er grunden til, at det omtales i de fleste kirurgiske lærebøger. Men dr. Prudden blev dybt fascineret af det videre behandlingspotentiale ved denne mærkværdige substans. Da han så, hvordan det fik en brystkræftsvulst til at svinde drastisk og reducerede en ond­artet sårdannelse på brystvæggen hos en patient, blev det til en livslang interesse.

Udviklingen af nye blodkar (angiogenese) er en forudsætning for svulstvækst, men processen kan bremses af brusk fra køer eller hajer. BTC kan generelt aktivere kroppens kræfthæmmende forsvar og har vist sig at være effektiv mod kræft i æggestokkene, bugspytkirtlen, tyktarmen og testiklerne. Et BTC-ekstrakt var også i stand til at hæmme væksten i svulstcellelinjer hos 22 patienter med for­skellige former for kræft. Siden 1950'erne har dr. Prudden sponsoreret forsøg for mere end 7 mio. dollars. Og siden 1972 har han med stor succes brugt BTC til at behandle 110 tilfælde af fremskreden kræft - generelt lå den delvise eller fuldstændige hebredelse på ca. 30% over en behandlings­periode på syv måneder. Ikke overraskende hylder William Lane, Ph.D., der er fortaler for hajbrusk, dr. Prudden som "bruskbehandlingens fader". Et hurtigt blik på dr. Pruddens journaler overbeviser.

I et nu klassisk forsøg offentliggjort i 1985 deltog 31 kræftpatienter, der ikke havde reageret på konventionel behandling, eller som havde en kræftform, der ikke kunne behandles. Efter at være be­gyndt på en bruskkur - typisk 9 g dagligt, indtaget oralt i doser på 3 g 3 gange dagligt - reagerede 90% af patienterne delvis eller helt. Dr. Prudden fortæller også om, hvordan BTC fik en stor svulst i endetarmen til at forsvinde, hvorefter partienten var kræftfri i 18 år efter behandlingen. Oksebrusk gav fuldstændig heling af brystkræft, efter at andre behandlinger var slået fejl - denne patient forblev kræftfri i 10 år, indtil hun døde af andre årsager. En mand med prostatakræft, som havde spredt sig til knoglerne, blev fuldstændigt rask. En kvinde på 79 år med nyrekræft, der havde spredt sig til lunge og lever, overlevede fire år med langt bedre livskvalitet.

Hvor imponerende disse tidlige resultater end lyder, så er BTC ikke en kur mod kræft, men en me­get effektiv form for lindring. Man kan ikke tale om kur, når de patienter, der reagerer på behand­lingen, skal fortsætte med at tage 9 g om dagen resten af livet for at undgå tilbagefald. Det tager desuden op mod fire måneder, inden de første positive virkninger viser sig i systemet, fortæller dr. Prudden. Igennem mere end 25 år har han aldrig observeret toksiske bivirkninger ved at bruge ok­sebrusk - selv ikke i doser, der er tre gange så høje som den behandlingsmæssige.

Oksebrusk minder om mesenchym, det grundlæggende bindevæv, som alle muskler, knogler, sener, ligamenter, hud, fedt og knoglemarv udvikler sig fra i takt med, at fostret vokser. Dr. Prudden anser knoglemarven for at være kernen i immunforsvaret, den basale prototype for alle sunde væv. Okse­brusk indeholder desuden store sukkermolekyler kaldet mucopolysakkarider, som synes at kunne blokere delingsprocessen i kræftceller. Hvis cellerne ikke kan dele sig, kan de ikke formere sig, og det betyder, at kræften ikke spredes. Oksebrusk synes desuden at kunne stimulere aktiviteten i makrofagerne, de immunceller, der "spiser" alle fremmede materialer i kroppen, herunder kræftceller. Ud over at stimulere immunforsvaret fungerer brusken også på den måde, at den mindsker størrelse og antal af ondartede celler og dermed normaliserer de frafaldne celler.

Visse andre fakta om oksebrusk gør, at det er en væsentlig medspiller i 'brusk vs. kræft'-kampen, siger de læger, der er citeret i denne bog. F.eks. skal der hele 70 g haj brusk til at opnå en helbreden­de virkning i modsætning til 9 g oksebrusk. Den behandlingsmæssige dosis af haj brusk er fire gan­ge så dyr som af oksebrusk. Desuden indeholder hajbrusk 22% kalk, dvs. hele 14 gange den anbefalede dagsdosis af dette mineral. Oksebrusk i behandlingsmæssige doser indeholder kun 10% af den anbefalede dagsdosis afkalk, og det indeholder desuden et kelerende stof, som medvirker til at fjerne overskydende kalk fra systemet.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012