Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

E-vitamin holder hukommelsen ung: Lev længe - og sundt!

Antioxidanter, primært E-vitamin, modvirker angreb fra de frie radikaler, der har en finger med i spillet ved f.eks. hjerte-/karsygdomme, gigt og grå stær.

Når det drejer sig om at behandle og beskytte mod sygdomme, er den mængde E-vitamin, vi får via kosten, slet ikke tilstrækkelig. Til dét formål er kapsler med naturligt E-vitamin langt bedre. Vil man forebygge, anbefales doser på 100-400 internationale enheder (I.E.). Til decideret behandling fastsættes dosis af den behandlende læge, naturlæge eller kostterapeut.

Ved Alzheimer's kan store doser af tocoferol, som er helt uden bivirkninger, påvirke sygdomsforløbet i positiv retning - nemlig ved at forhale den fremadskridende proces. Resultaterne af et amerikansk forsøg, hvor Alzheimer-patienter fik 2.000 I.E. E-vitamin pr. dag, viste, at den totale hjælpeløshed, som følger med sygdommen, blev udsat med indtagelsen af disse store doser.

Dermed kunne man udskyde den nødvendige plejeanbringelse, der er oftest er slutstadiet i sygdommen, og som er den største omkostning ved behandling af demens, med nogle måneder. American Psychiatry Association anbefaler på baggrund af disse resultater store doser E-vitamin til behandling af Alzheimer's. I Tyskland ligger antallet af demente anbragt på plejehjem på ca. 300.000.

Det at befolkningen i fremtiden bliver ældre, og at andelen af ældre mennesker hele tiden bliver større, gør det endnu mere vigtigt, at vi er sunde og raske så længe som muligt - dvs. kan nyde livet uden at være plaget af kroniske, aldersbetingede sygdomme. Der er desuden tegn på, at ældre mennesker kan glæde sig over en bedre hukommelse, hvis de får en optimal tilførsel af antioxidanter.

Hvis man er fornuftig og anvender kapsler, skal man sikre sig, at de indeholder naturligt produceret E-vitamin, såkaldt d-alfa-tocoferol. Denne form for E- vitamin kan kroppen udnytte dobbelt så godt som den syntetisk producerede variant (dl-alfa-tocoferol). Hjernen er i øvrigt det organ i kroppen, som bedst kan fornemme denne forskel mellem de to E-vitamin-former.

Hjernen har ekstra behov for regelmæssig tilførsel af antioxidanter, fordi dens iltomsætning er høj, og nervecellerne råder over mange umættede fedtsyrer, som de frie radikaler kan kaste sig over. For at optage og lagre E-vitamin har hjernen brug for mere tid end andre organer og dermed også behov for regelmæssig forsyning med antioxidanter. Kapsler med E-vitamin fra naturlige kilder sikrer denne optagelse.

Tocoferol hører til de fedtopløselige vitaminer, så man skal helst tage kapsler sammen med eller efter et måltid, fordi kroppen har brug for fedt for at kunne optage vitaminet med det samme og på den mest hensigtsmæssige måde.

Narturligt E-vitamin fra Natur-Drogeriet A/S - når naturligt E-vitamin skal være virksomt og prisgunstigt!

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012