Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lecithin Complex granulat er vejen til sundhed og et længere liv

Efter ca. 10 år kunne professor Morrison i 1958 i tidsskriftet "Geriatrics", der beskæftiger sig med den "unge" videnskab gerontologi, komme med et udkast til lecithinbehandling ved åreforkalkning i hjernen. Over 100 patienter, som led af sygdommen og for nogles vedkommende allerede havde oplevet en hjerneblødning, blev intensivt behandlet med fedtfattig kost og store mængder lecithin.

Med lecithinet blev også koncentrationsevnen forbedret, og patienterne fik en større klarhed i tanke og tale. Patienterne blev mere mentalt livlige og tog del i det omgivende liv. Lidt efter lidt forsvandt depressioner, velbehaget bredte sig, og patienterne udviste større munterhed og optimisme. Læger og plejepersonale kom lettere ud af det med patienterne, der begyndte at vise interesse for at spise, hvor de tidligere havde siddet passivt hen.

Naturligvis indgik også andre faktorer i dannelsen af åreforkalkningen - f.eks. genetisk disposition og kirtelforstyrrelser - men professoren bad hver enkelt om at holde sig for øje, at "kost og ernæring er to mægtige kræfter i spillet om at holde sig sund og rask, og dem kan man få under kontrol. Alle formår - hver på sin måde - at gøre noget ved kosten uden at skulle sidde og spise kedelige, langvarige måltider".

Af største vigtighed for lægerne er kosttilskud, primært lecithin, der både er det instrument, der medvirker til at sænke kolesterolindholdet i blodet, og reducerer det skadelige blodfedt. Dertil skal lægges, at det reducerer infektionsrisikoen, modvirker forstoppelse, fjerner nervøse forstyrrelser og forebygger træthedssymptomer. Så det er klart umagen værd at kigge nærmere på vidundermidlet.

Morrisons program ser således ud:

  • Indtag dagligt kosttilskud i form af 2-4 spsk. Lecithin Complex granulat (smagsneutral)
  • Sørg for også at få rigeligt med vitaminer gennem kosten (B, A og C).
  • Brug fortrinsvis planteolier i kosten (sojaolie, hvedekimolie, olivenolie). Det kan hældes over salaten eller indtages sammen med frugtsaft.
  • Desuden anbefales 2-4 spsk. hvedekim hver dag. Strø hvedekimen på mysli eller over salaten. Kan købes i helsekostforretninger.

Den vigtigste del i denne kur er ifølge Morrison lecithinet - så rent som muligt og i rigelige mængder. Lev sundt og lev længere! Sojabønnen, som første gang blev anerkendt og præsenteret af den amerikanske urtelæge George W. Garver, er på grund af sit dyrebare lecithinindhold klart på vej til besejre Amerikas statsfjende nr. l, hjertedøden.

De to store civilisationssygdomme hjerteinfarkt og hjerneblødning kan forebygges ved at undgå kropslig og mental overanstrengelse, indskrænke sit forbrug af alkohol og cigaretter, kontrollere sit næringsoptag, sørge for at få de kosttilskud, professor Morrison anbefaler, primært lecithin, beskytte sig mod infektion, bevare ligevægten og se frem til en mere munter tredje alder.

Succes på en tysk klinik
På samme tid foretog den tyske endokrinolog H. G. Rietschel på hospitalet i Herford en lignende forsøgsrække som professor Morrison. Rietschel udvalgte 16 klinisk sunde mennesker i alderen 48-76 år, lod dem spise det samme og undersøgte mindst to gange på forskellige dage det samlede kolesteroltal. Målingerne gav en gennemsnitlig værdi på 268,5 mg%.

Det næste led i forsøget omfattede 25 mænd og kvinder, som udviste forskellige symptomer på åreforkalkning. Deres samlede kolesterolindhold blev også målt, inden de fik lecithinbehandling. I en periode på to uger fik patienterne dagligt tre spsk. lecithin. Derefter målte man igen kolesterolspejlet, som faldt drastisk hos stort set alle syge (gennemsnitligt 16%), mens der hos syv personer ikke viste sig væsentlige ændringer.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012