Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Grønsager, frugt og planteøstrogener til forebyggelse af sygdom

400-600 g frugt og grønt om dagen giver færre tilfælde af mange almindelige kræftformer, og en kost, der omfatter mange fødevarer fra planteriget, er også sat i forbindelse med en reduceret risiko for hjertesygdom og mange kroniske sygdomme i relation til aldring. Disse vegetabilske fødevarer indeholder plantestoffer med kræft- og betændelseshæmmende egenskaber, der har mange helbredsmæssige fordele.

Mange plantestoffer er farverige, og det er let at nå igennem med budskabet til forbrugerne ved at anbefale et bredt udvalg af farverige frugter og grønsager. Således indeholder røde fødevarer lycopen, det tomatpigment, som findes i prostatakirtlen og måske er med til at holde den sund, og som også er blevet sat i forbindelse med en mindsket risiko for kredsløbssygdom. Grønne fødevarer, bl.a. broccoli, rosenkål og andre kålarter, indeholder glucosinolater, der også menes at mindske kræftrisikoen. Hvidløg og andre hvidgrønne fødevarer i løgfamilien indeholder allyl-sulfider, som måske kan hæmme væksten i kræftceller. Også biologisk aktive stoffer i grøn te og sojabønner har sundhedsfremmende egenskaber.

Man rådes til at spise én portion af hver af de syv farvegrupper dagligt, og hermed lægger anbefalingen sig op ad retningslinjerne fra National Cancer Institute og American Institute for Cancer Research, som går på 5-9 portioner om dagen. Gruppering af plantefødevarer efter farve er en forenkling, men det er også en vigtig metode til at hjælpe forbrugerne til at træffe velovervejede valg, når det gælder fødevarer, der kan fremme et godt helbred.

ORAC-MAX kapsler - ekstrakt fra 21 forskellige frugter og grønsager!

Kilde:
Heber D. Vegetables, fruits and phytoestrogens in the prevention of diseases. J Postgrad Med. Apr-jun 2004:50(2): 145-9 -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15235216

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012