Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Jordens medicin

Skjult i jorden vokser de dyrebareste gaver fra naturen - rødder og knolde, som smager fantastisk og har en helbredende virkning. De er rige på gode næringsstoffer, styrker vores immunforsvar og modvirker mange sygdomme på en blid måde. Naturmedicin, som gør efteråret til en sund nydelse!

Gulerødder (Daucus carota)
Der findes ikke andre grønsager, der indeholder så meget beta-caroten - det orangerøde stof, der giver gulerødderne deres lysende farve. Stofskiftet omdanner dette carotenoid til A-vitamin, som har særligt stor betydning for øjne, hud og muskelmembraner.

Og endnu vigtigere er det, at gulerødder i høj grad også er med til at beskytte hjertet! Nye forskningsresultater viser, at beta-carotenet fra den gule rod halverer risikoen for hjertesygdom. Desuden indeholder gulerødderne de immunstyrkende vitaminer B1, B2 og C, og det gør gulerødderne til noget af det sundeste, man kan spise for at styrke sit immunforsvar. Vælg de gulerødder, der har den mørkeste farve -jo mørkere de er, desto mere beta-caroten indeholder de.

Findes også i kapsler i praktisk dosering - prisgunstigt og naturligt!

Ingefær (Zingiber officinale)
I denne undselige knold gemmer der sig et sandt overflødighedshorn af æteriske olier og andre stoffer med enormt medicinsk potentiale. Ingefær indeholder mere end 117 aktive stoffer, og listen over de positive egenskaber er lang. Ingefær hjælper ved forkølelse, betændelse i slimhinderne, træthed, svimmelhed, hovedpine, feber og mave-/tarmproblemer.

Desuden virker vidunderknolden som aspirin! "Indholdsstofferne i ingefær hæmmer det samme enzym i kroppen som acetylsalicylsyre", siger professor Eugen Verspohl, farmakolog ved det farmaceutiske institut ved universitetet i Münster. Således virker ingefær betændelseshæmmende og lindrende på alt fra muskelsmerter til gigt. Desuden påvirker ingefær blodstrømmen på en positiv måde. Daglig indtagelse af kun fem gram ingefær sænker risikoen for blodpropper og hjerneblødninger, viser et dansk forsøg.

Findes også i kapsler i praktisk dosering - prisgunstigt og naturligt!

Hvidløg (Allium sativum)
I de sidste 4.000 år har man brugt hvidløg som et naturligt lægemiddel. Egypterne brugte hvidløget den som energigiver ved bygningen af pyramiderne, mens kineserne og romerne brugte det mod betændelse, sår og svulster. I dag har man klarhed over de medicinske stoffer i hvidløget, og der foreligger videnskabelig dokumentation for deres virkning. Løget indeholder ekstremt mange svovlolier, der fungerer som stærke antioxidanter - de beskytter kroppens celler mod forandringer, som kan udvikle sig til kræft. Den antiseptiske og slimløsende virkning gør hvidløget effektivt mod infektion og hæmmer væksten i bakterier og svampe.

Findes også i kapsler i praktisk dosering - prisgunstigt og naturligt!

Kilde: Tilbage til naturen, 43/1

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012