Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lycopen Complex kapsler - beskyttelse mod prostatakræft

Den gode nyhed er, at der nu er kliniske beviser for, at du kan opbygge et stærkt antioxidantforsvar mod prostatakræft. Ved at tilføje Lycopen Complex, et standardiseret, naturligt tomatekstrakt, selen og naturligt E-vitamin til din daglige kost kan du blive langt mere modstandsdygtig over for prostatakræft og en lang række andre af de sygdomme, der nedbryder kroppen.

Kræft i prostatakirtlen er nr. 2 på listen over årsager til kræftdødsfald hos mænd. Man skønner, at der hvert år alene i USA stilles over 200.000 nye diagnoser, og at 31.500 vil dø af sygdommen. Det er primært en sygdom, der rammer ældre mænd, men også mænd i 30'erne og 40'erne kan udvikle sygdommen. Mænd på 65 år og derover, mænd af afrikansk afstamning og mænd. der har en far eller bror med sygdommen, har en øget risiko. American Urological Society anbefaler, at alle mænd hvert år får foretaget en test, der omfatter måling af PSA (prostata-specifikt antigen, en markør, der ofte anvendes til påvisning af prostatakræft) fra 50-års alderen, således at man kan opdage kræften tidligt og dermed sætte ind med behandling, mens det stadig er muligt.

For nylig annoncerede National Cancer Institute et 12 år langt forsøg med 32.400 raske mænd for at fastslå, om man hos personer, der tager 200 mikrogram selen eller 400 mg E-vitamin eller begge dele, kunne påvise en reduktion i forekomsten af prostatakræft sammenlignet med en placebogruppe, der ikke indtog nogen af stofferne.

Jeg hilser dette ambitiøse forsøg velkomment. Men der findes allerede statistisk signifikante resultater, der viser, at selen og E-vitamin er meget effektive til at forebygge kræft. Og kombineret med Lycopen Complex kapsler (et standardiseret tomatekstrakt, der er rigt på stoffet lycopen), er denne klinisk underbyggede trio det stærkeste antioxidant-forsvar, der findes mod prostatakræft og andre kræftformer.

Lycopen Complex kapsler
Standardiserede, naturlige tomatekstrakter indeholder adskillige plantenæringsstoffer fra tomater, bl.a. lycopen, tocoferoler, E-vitamin, fytofluen, fytoen, plantesteroler og beta-caroten. Indholdet i Lycopen Complex kapsler udvindes af israelske, ikke-génmodificerede tomater, der indeholder fire gange så meget lycopen som i tomater dyrket andre steder.

Et seks år langt forsøg foretaget ved Harvard Medical School af sunde og raske mænd har vist, at man ved at spise tomater, tomatsauce eller pizza mere end to gange om ugen i forhold til aldrig at spise disse fødevarer reducerer risikoen for prostatakræft med 21-34% afhængig af, hvilken af de tre fødevarer man spiser.

Det er mindst lige så interessant, at lycopen ud over at kunne beskytte mod kræft også kan medvirke til at bekæmpe eksisterende kræft. En artikel i Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention beskriver et forsøg foretaget af Omer Kucuk, MD, professor i medicin og onkologi, og hans kolleger ved Karmanos Center Institute i Detroit. De vurderede virkningen af lycopenekstrakt på patienter med eksisterende prostatakræft. Forsøget fulgte 30 mænd med lokaliseret prostatakræft, som skulle have fjernet prostata ved operation. Tre uger forud for operationen blev deltagerne tilfældigt inddelt i grupper, der fik enten 250 mg lycopenekstrakt (med 15 mg lycopen) to gange dagligt eller intet tilskud. Efter fjernelse af prostata blev kirtlerne analyseret, så man kunne fastslå, om der var forskelle mellem de to forsøgsgrupper.

Forskerne fandt frem til, at den behandlede gruppe havde mindre svulster, der i højere grad var begrænset til prostata. Serumindholdet af PSA viste sig at falde hos patienter, der fik lycopenekstrakt, og svulsterne viste tegn på regression og var mindre ondartede.

"Dette er den første rapport fra et randomiseret, prospektivt klinisk forsøg, der viser virkningen af tomatekstrakt tilskud mod prostatakræft", siger dr. Kucuk. "Tidligere forsøg var primært epidemiologiske og viste en sammenhæng mellem indtagelse af tomatprodukter og en lavere risiko for prostatakræft. Desuden tyder vores resultater på, at et tomatekstrakt ikke kun medvirker til at forebygge prostatakræft, men også kan medvirke ved behandlingen af sygdommen".

Selen
Også selen er i søgelyset til kræftforebyggelse. I mange år har man anset selen for at være et essentielt sporstof og et essentielt element i vores antioxidante forsvar.

I 1996 offentliggjorde Journal of the American Medical Association resultaterne af et banebrydende, dobbeltblind, randomiseret, placebo-kontrolleret forsøg, som viste, at indtagelse af selen gav et bemærkelsesværdigt 50% fald i den samlede kræftdødelighed. Selentilskud viste sig også at reducere forekomsten af alle kræfttyper med godt 1/3 i forhold til placebo-gruppen.

Forsøget omfattede 1.312 deltagere i alderen 18-83 år. De blev undersøgt hver sjette måned i perioder på helt op til 10 år. Resultaterne viste også, at der blandt deltagere, der fik 200 mikrogram selen om dagen, i forhold til placebo-grupppen var 46% færre tilfælde af lungekræft, 58% færre tilfælde af kræft i tyk- og endetarmen og 63% færre tilfælde af prostatakræft.

Et andet, relativt nyt forsøg har vist, at "øget selen giver en lavere risiko for fremskreden prostatakræft". Forskere fra Harvard University, der har fulgt over 33.000 mænd, har påvist, at de mænd, der havde det højeste selenindhold i kroppen, kun havde 1/3 så høj risiko for at udvikle fremskreden prostatakræft som mænd med et lavt selenindhold.

Disse resultater er signifikante, fordi de bekræfter, at et lavt indhold af selen i kroppen er en alvorlig risikofaktor for prostatakræft. På basis af resultaterne er man i gang med en række yderligere forebyggelsesforsøg med selen, således at man snart vil kunne fremkomme med generelle anbefalinger.

I alle disse forsøg vil deltagerne få enten en placebo-tablet (en tablet uden selen) eller en tablet, der indeholder organisk amino-selen, som er blevet udvalgt til de fortsatte forsøg, fordi produktet meget nemt optages i kroppen og mest ligner den selen, der naturligt findes i vores kost.

Naturligt E-vitamin (d-alfa-tocoferoler)
E-vitamin er en af de mest alsidige antioxidanter. Det er sat i forbindelse med de fleste degenerative sygdomme. Det anses for at være et essentielt vitamin i og med, at kroppen ikke kan danne sit eget E-vitamin og derfor skal det komme fra kosten og/eller tilskud.

E-vitamin er en stærk antioxidant i sig selv, men dets virkning øges, når det arbejder i synergi med andre antioxidanter. En kilde til en næsten perfekt kombination af antioxidanter, der er hjertevenlige, er tomater, der gror på ranker. De indeholder C- og E-vitamin, beta-caroten og lycopen. Dr. Aviram fra Rambam Medical Center i Israel, har påvist, at ren tomatekstrakt (som i Lycopen Complex kapsler) øger LDL-kolesterolets modstand over for iltning drastisk. Årsagen til denne virkning er kombinationen af antioxidanter, der komplementerer og understøtter hinanden iat øge den samlede antioxidante evne.

I sin bog Antioxidant Against Cancer (Equinox Press, 2000) oplyser Ralph Moss, Ph.D., USAs førende ekspert i alternativ kræftbehandling, følgende om relevante forskningsforsøg.

Der findes nu ca. 15.000 medicinske artikler om E-vitamin og ca. 1.500 med relation til kræft. Regelmæssig indtagelse af et vitamintilskud svarer til en signifikant reduceret risiko i p53-mutation (et vigtigt svulstundertrykkende gen). E-vitamin reducerer p53-mutationen fire gange.

Indgivelse af E-vitamin til patienter i en periode på 24 uger førte til et 46% fald i antallet af tilfælde af forstadier til kræft i munden (klinisk leukoplaki).

Schweiziske forskere har påvist, at E-vitamin hæmmer aktiviteten i et stof, der stimulerer til vækst i svulster. Ældre mænd, der tog daglige tilskud af E-vitamin, havde 41% lavere risiko for at dø af kræft og 40% mindre risiko for at dø af hjertesygdom i forhold til mænd, der ikke tog E-vitamin. Et andet schweizisk forsøg undersøgte næsten 3.000 mænd over adskillige årtier. Man fandt ud af, at et lavt E-vitaminniveau - særligt hos rygere - gav en øget risiko for prostatakræft.

Denne artikel fokuserer på lycopen, selen og naturligt E-vitamin til forebyggelse og behandling af prostatakræft, men man skal være opmærksom på, at der er signifikante kliniske beviser for, at disse tre stoffer også spiller en vigtig rolle i kroppens forsvar mod en lang række andre kræftformer. Og i øvrigt har en lang række andre sundhedsfremmende egenskaber.

Lycopen Complex kapsler med standardiseret tomatekstrakt har vist sig at være effektivt til forebyggelse eller behandling af følgende lidelser:

 • Prostatakræft
 • Kræft i mundhulen
 • Kræft i svælget
 • Kræft i spiserøret
 • Mavekræft
 • Kræft i livmoderhalsen
 • Brystkræft
 • Tyktarmskræft
 • Endetarmskræft
 • Åreforkalkningskræft
 • Solskader
 • Lungekræft
 • Kræft i endometrium
 • Astma fremkaldt af fysisk udfoldelse
 • Let forhøjet blodtryk
 • Manglende fertilitet hos mænd

James F. Balch, MD., er tidligere urolog og en kendt skribent. Han var en af de første, der talte for en naturlig indfaldsvinkel til sygdomsforebyggelse, og han har kastet sig over at udforske lycopen fra tomater - en stærk antioxidant, der har været genstand for intens kræftforebyggende forskning. Ud over interessen for tomater er Balch en autoritet på de fleste næringsstoffer og beskriver meget nøjagtigt deres virkning og interaktion med andre stoffer i sin bestseller Prescription for Nutritional Healing. For nylig har han udgivet The Super Antioxidants, 10 Natural Remedies That Can Save Your Life, og skrevet forordet til den nye bog Tomato Power, som er en komplet guide til, hvordan den populære røde frugt fra urtehaven kan medvirke til at holde dig sund og rask.

Health News 2012

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012