Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Stop sprøjte-vanviddet inden år 2000!

ÅRHUNDREDETS STØRSTE FORURENINGSSKANDALE UNDER OPSEJLING

Af direktør Kjeld Hansen, Bæredygtighed ApS, 5. maj 1995

Når det regner i Danmark i maj-juni, kan en regnbyge indeholde så store mængder hormonsprøjtemidler, at grænseværdierne for drikkeligt vand overskrides op til fire gange. Når det regner i Danmark i maj-juni, hvor der sprøjtes med ukrudtsmidler i korn, vil en forsommer-regnbyge på 20 millimeter vand kunne give et nedfald af aktivt giftstof pr. hektar, der kan overskride den grænse, hvor mere end 5 procent af alle levende organismer i naturen påvirkes.

Myndighedernes blinde tro
Spørger man den ansvarlige toksikolog i Levnedsmiddelstyrelsen, hvad det betyder for folkesundheden, at vi konstant indtager små mængder af et ukendt antal kemiske sprøjtemidler, slår han beroligende ud med hånden og siger: "Jeg tror ikke, det betyder alverden."

Toksikologen har kun sin tro at klynge sig til, når Levnedsmiddelstyrelsen vælger at vende det blinde øje til forureningen af vore fødevarer med rester af kemiske sprøjtemidler.

Hverken Landbrugsrådet, De danske Landboforeninger, Levnedsmiddelstyrelsen, Sundhedsstyrelsen eller Miljøstyrelsen - der har godkendt det store antal sprøjtemidler på et yderst mangelfyldt datagrundlag - ved noget som helst om, hvad denne massive forurening kommer til at betyde for naturen, landmænd, erhvervsgartnere og os alle sammen.

Der er heller ingen offentlige myndigheder eller erhvervsorganisationer, der tør tage det juridiske eller erstatningsmæssige ansvar for den lemfældige godkendelses-praksis.

Alligevel slås miljømyndighederne på 2. år med Dansk Agrokemisk Forening -og landbruget - for at få begrænset brugen af otte (8!) ud af de ca. 250 sprøjtemidler, der kan anvendes på de danske marker. Samtidig er Miljøstyrelsen håbløst bagud med revurderingen af sprøjtemidler, fordi arbejdet konstant saboteres af den kemiske industri og dens politiske lobbyist-venner i Folketinget.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012