Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Maxiflor - gode bakterier med mange helsefunktioner

Masser af danskere - ifølge undersøgelser over halvdelen af os - plages af vrøvl med maven. Det går ud over humøret og det fysiske velvære. Oppustethed, forstoppelse og diarré er nogle af de mest almindelige tegn på dårlig mave.

Nedbrydelsen af den sunde, normale tarmflora er i dag en af de hyppigste årsager til ødelæggelse af velbefindende og helse hos masser af mennesker. Stresstilstande, brug af antibiotika, nedsat tarmperistaltik, forstoppelse, tarmforsnævring, skrumpelever og svækkelse af immunsystemet er blandt de mest almindelige faktorer, der fremkalder negative forandringer i tarmkanalens flora.

Det har længe været kendt, at de godartede mælkesyrebakterier - lactobacillerne - udøver vigtige fordøjelsesmæssige aktiviteter, særlig i tyktarmen, hvor de er normale beboere. Hos brystbørn er tarmfloraen forholdsvis ustabil, og små forandringer (f.eks. infektioner, kostforandringer osv.) kan forstyrre tarmfloraen. I modsætning hertil er tarmfloraen hos voksne i den nedre del af tarmkanalen stabil og kompleks, men alligevel er som nævnt den normale mikrobielle balance til stadighed udsat for risiko for at blive bragt i uorden.

Den positive og tarmnormaliserende rolle, som mælkesyrebakterierne udøver, har ført til, at man i stigende grad bruger dem som kosttilskud.

Natur-Drogeriets Maxiflor kapsler er et sådant kosttilskud, der anbefales alle, som ønsker normale og velregulerede mavetarmfunktioner. Maxiflor kapsler fremstilles under anvendelse af den mest avancerede produktionsteknik, nemlig frysetørring, hvilket garanterer den fulde virksomhed af lactobacillerne. Frysetørring er en alment anerkendt metode til bevarelse af varmefølsomme substanser, der på denne måde bliver i stand til at bibeholde deres fundamentale egenskaber.

Frysetørring bevarer den tørrede substans' biofysiske, biokemiske, smagsmæssige og ernæringsmæssige egenskaber intakte. Det tørrede stof stilles så at sige uden for tiden: Så længe det forbliver i sin frysetørrede tilstand, er enhver nedbrydning eller forringelse af det annulleret. Ved kontakt med væsken i organismen (mave og tarm) genvinder stoffet alle sine egenskaber og starter igen sin udviklingscyklus præcist i dét punkt, hvor den blev afbrudt af frysetørringen.

Det er godtgjort, at det er vanskeligt at fremkalde væsentlige forandringer i tarmfloraen alene ved at ændre på kosten, men regelmæssig brug af Maxiflor sikrer, at tarmkanalen kontinuerligt tilføres "starter-bakterier", der hjælper med til at opretholde en passende balance i den etablerede flora.

Maxiflors beskyttede rolle over for infektioner og bivirkningerne af antibiotisk behandling har man smukke eksempler på. Sammenlignende undersøgelser af to grupper spædbørn, hvoraf den ene fik modermælkserstatning, tilsat mælkesyrebakterier, og den anden et kærnemælkspræparat, viste, at infektionerne var 8 gange hyppigere i kærnemælksgruppen end i gruppen med modermælkserstatning (1). Der kan også peges på en succesfuld anvendelse af Lactobacillus acidophillus ved tilfælde af bakterie-enterocolitis eller tarmforstyrrelser hos småbørn (2, 3, 4).

Maxiflor udøver en kraftigt hæmmende virkning på de skadelige forrådnelsesbakterier i tarmfloraen, idet mælkesyrebakterierne i Maxiflor ikke alene producerer organiske syrer, der forholder sig antagonistisk til de uønskede bakterier, men også stoffer, der har antibiotisk karakter (lactocidin, acidophilin, acidolin) og brintoverilte.

Mange rapporter omtaler også den rolle, som mælkesyrebakterierne spiller ved afgiftningen af patienter med kroniske leversygdomme. Brugen af Maxiflor hjælper med til at reetablere den normale tarmflora (der sædvanligvis forstyrres ved leverbetændelse), samtidig med at mængden af ammoniak og frie fenoler i blodet reduceres (5).

Af betydelig interesse er endvidere den kendsgerning, at Maxiflors enzymer er i stand til at reducere potentielt kræftfremkaldende stoffer. Nitrosaminer (stærkt kræftfremkaldende stoffer) kan således dannes i organismen af sekundære aminer og nitrit, men dannelsen af disse forbindelser kan nedsættes af den enzymnedbrydning, der iværksættes af lactobacillerne i Maxiflor (6, 7).

Maxiflor anvendes derfor ikke blot ved akutte sygdomstilstande som diarré, tarminfektioner o. lign., men har også betydningsfulde forebyggende og terapeutiske anvendelsesmuligheder. Desuden støtter Maxiflor organismens immunforsvar, idet de levende starter-bakterier må betragtes som en betydningsfuld leverandør af antigener, som fører til dannelsen af antistoffer i organismen. De seneste forskningsresultater tyder på, at mikroorganismer, som stammer fra indtagelse - føden og kosttilskud - er mere immunitetsstyrkende end de organismer af tilsvarende type, der dannes i mave-tarmkanalen (8, 9).

Maxiflor - PRODUKTDATA
Tarmen spiller en stor rolle for udviklingen af rigtig mange sygdomme som bl. a. fibrofyalgi, psoriasis, allergi, astma, fedme, depression, stress og mange flere...

Maxiflor indeholder pr. kapsel 4 milliarder frysetørrede levende mælkesyrebakterier fra:

 • Bifidobacterium bifidum
 • Bifidobacterium longum
 • Bifidobacterium lactis
 • Lactobacillus casei
 • Lactobacillus salivarius
 • Lactobacillus rhamnosus
 • Lactobacillus plantarum
 • Lactobacillus acidophilus
 • Lactobacillus bulgaricus
 • Ladococcus lactis
 • Streptococcus thermophilus

Anbefalet daglig dosis: 1 kapsel daglig for tilførsel af mælkesyrebakterier til hjælp til vedligeholdelse af en normal tarmflora. 2-3 kapsler dagligt ved øget behov for tilførsel af mælkesyrebakterier til tarmen.

Dåse med 60 kapsler.

Referencer:

 1. Kaloud, H., Stögmann, W.: Arch. Kinderheilk, 177, 29 (1968)
 2. Sandine. W. E., Muralidhara, K. S., Elliker, R R., England, D.C.: J. Milk Food Technol. 35, 691 (1972)
 3. Shahani, K. M., Chandan, R. C.: J. Dairy Sci., 62, 1685 (1979)
 4. Gilliland, S. E.:J. Food Protec. 42,164 (1979)
 5. Müting, D.: Leber, Magen, Darm, 7, 256 (1977)
 6. Golding, B. R., Gorbach, S. L.: Cancer, 40, 2421 (1977)
 7. Rowland, J. R., Grasso, R: Appl. Microbiol. 29, 7 (1975)
 8. Savage, D. C.: In "Microbial Ecology of the Gut", p. 277. Academic Press. London (1977)
 9. Moreau, M. C., Ducluzeau, R., Guy-Grand, D., Müller, M. C.: Infection, Immunity, 21, 532 (1978)

Health News 2012

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012