Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Resveratrol er godt for dit hjerte

Tilskud af resveratrolholdigt vindrueekstrakt i en periode på et år reducerede mængden af inflammationsmarkører og havde en sundhedsfremmende indvirkning på hjertet, viser et nyt spansk forsøg.

Forsøget hævdes at være "det længste kliniske forsøg med mennesker for et resveratrolholdigt produkt". Det viser, at indholdet af C-reaktivt protein (CRP) - en velkendt markør for inflammation - faldt med 26%, rapporterer forskerne til The American Journal of Cardiology. Deltagerne i forsøget var personer med høj risiko for kredsløbssygdom, som allerede var i statinbehandling. Hos placebo-gruppen kunne man ikke konstatere samme sundhedsfremmende reduktion i mængden af inflammationsmarkører.

"Det er første gang, at man beskriver, at kostmæssig intervention med et specifikt vindrue-nutraceutisk produkt med 8 mg resveratrol i signifikant grad forbedrer den inflammatoriske og fibrinolytiske status for patienter i primær behandling for kredsløbssygdom", skriver forskerne under ledelse af Juan Carlos Espin, Ph.D., fra Research Group on Quality, Safety, and Bioactivity of Plant Foods, CEBAS-CSIC i Murcia.

Kun 2 kapsler daglig giver resultat!
Naturligvis Rødvins-Resveratrol uden alkohol og uden svovl!

Hjertefordele
Resveratrol, et stærk polyfenol og svampedræbende stof, bliver ofte fremhævet som det biologisk aktive stof i vindruer og rødvin, og det er i særdeleshed blevet sat i forbindelse med det såkaldte 'franske paradoks'. Udtrykket, som først blev anvendt i 1992 af dr. Serge Renaud fra universitetet i Bordeaux, beskriver det modsætningsforhold, at der blandt franskmænd er relativt få tilfælde af hjertesygdom og fedme - på trods af den ganske fedtholdige franske kost og indtaget af vin.

Andre forsøg, hvor man kun har anvendt resveratrol, har vist, at stoffet virker kræft- og betændelseshæmmende, kredsløbsfremmende og anti-diabetisk. Desuden fremmer det energi og udholdenhed og beskytter mod Alzheimer's.

Detaljeret beskrivelse af forsøget
De spanske forskere rekrutterede 75 personer, der var i statinbehandling til primær forebyggelse af kredsløbssygdomme, til at deltage i deres tripelblind, randomiserede, parallelle, dosis-afhængige, placebo-kontrollerede opfølgningsforsøg. Deltagerne fik enten et vindruetilskud med 8 mg resveratrol, et almindeligt vindruetilskud uden resveratrol eller placebo (maltodextrin) i seks måneder og derefter dobbelt dosis i de næste seks måneder.

Resultaterne viste en signifikant mindskelse af CRP for det resveratrol-holdige ekstrakt, mens man ikke kunne iagttage nogen ændring i de to andre grupper. Desuden faldt andre markører for inflammation, herunder tumornekrosefaktor alfa (TNF-alfa) med 19,8% og plasminogen-aktivator type l (PAI-1, 16,8%). Og endelig var det resveratrolholdige vindruetilskud også i stand til at øge indholdet af det betændelseshæmmende stof interleukin 10 med 20%, hvorimod man ikke kunne iagttage sådanne ændringer i de øvrige grupper.

Inflammation og hjertesygdom
"I dette forsøg var der i den gruppe, der fik resveratrolholdigt vindruetilskud, en sammenhæng mellem CRP og et fald i TNF-alfa- og PAI- 1 -værdierne - og begge disse er også vigtige markører for kredsløbssygdommes opståen", skriver forskerne. "Dette er konsistent med den kendte CRP-regule
ring ved hjælp af inflammatoriske signaler som TNF-alfa, der ændrer homøostasen i kar-endothelet, skader den fibrinolytiske status ved at øge PAI- 1-indholdet og udløser destabilisering af plak".

"På trods af de sundhedsfremmende virkninger, som vi har fundet frem til, kan vi på grund af forsøgets omfang og opfølgningsperiode (1 år) ikke komme med konklusioner i forhold til at forudsige fremtidige kredsløbsproblemer hos disse patienter", konkluderer de.

Kilde:
Tomé-Carneiro J, Gonzalvez M, Larrose M et al. One-Year Consumption of a Grape Nutraceutical Containing Resveratrol Improves the Inflammatory and Fibrinolytic Status of Patients in Primary Prevention of Cardiovascular Disease. The American Journal of Cardiology, trykt online forud for print, doi: 10.1016/j.amjcard.2012.03.030.

Health News 2012

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012