Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kinesisk Malurt med flavonoider bekæmper malaria og

Artemisia annua er i øjeblikket den eneste kommercielle kilde til sesquiterpen-laktonet artemisinin.

Siden forskere i begyndelsen af 1970'erne påviste, at artemisinin er den aktive del af A. annua, har en lang række videnskabelige artikler fokuseret på den parasitdræbende virkning ved artemisinin og dets halvsyntetiske analoger dihydroartemisinin, artemether, arteether og artesunat. Artemisinin i sig selv har ikke været almindeligt brugt i klinisk praksis på grund af dens dårlige biologiske til­gængelighed i forhold til disse analoge stoffer.

l det seneste årti er man også begyndt at arbejde med artemisininets kræfthæmmende egenskaber. Selvom artemisinin er et vigtigt, biologisk aktivt stof i traditionelle kinesiske urteteer, har bladenes fiavonoider, som også findes i teen, vist sig at have en bred vifte af biologiske funktioner. Disse stoffer virker synergistisK" med artemisinin mod malaria og kræft.

Men kun få undersøgelser har fokuseret på den potentielle synergi mellem flavonoider og artemisi­nin. Man overvejer igen, om multi-komponent-behandling er bedre end behandling med et enkelt stof, og dette illustreres af en ny resolution fra Verdenssundhedsorgani sationen WHO, der fremhæ­ver artemisinin-baseret kombinationsbehandling (ACT) frem for artemisinin alene.

I denne gennemgang vil vi diskutere muligheden for, at artemisinin og dets halvsyntetiske analoger kan blive mere effektivt til behandling af parasitære sygdomme (såsom malaria) og kræft, hvis pati­enten samtidig indtager fiavonoider. De fiavonoider, der findes i A. annua-blade, er sat i forbindel­se med undertrykkelse af de CYP450-enzymer, der ændrer optagelse og omdannelse af artemisinin i kroppen, og til en gunstig immunregulerende aktivitet hos forsøgspersoner, der er angrebet af para­sitter eller lider af kroniske sygdomme.

Natur-Drogeriets Kinesisk Malurt kapsler har bevaret plantens komplekse indholdsstoffer med bl.a. artemisinin og flavonoider.

Reference:
Ferreira JF, Luthria DL, Sasaki T, Heyerick A.: Flavonoids from Artemisia annua L. as antioxidants and their potential synergism with artemisinin against malaria and cancer. Molecules, 29. april 2010;15(5):3135-70.

Health News 2012

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012