Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Selen nedsætter diabetes-risiko

Selen-mineralet kan have en positiv effekt for helbredet, hvis det indtages i rette mængde. Selen-holdig kost nedsætter bl.a. risiko for type 2-diabetes, viser studie.

Risikoen for at udvikle type 2-diabetes nedsættes med cirka 25 pct. hos mennesker på selen-holdig kost, hvis man sammenligner med personer, der kun indtager lidt af selen-mineralet, skriver Dagens Pharma med henvisning til et studie, der er offentliggjort i Diabetes Care.

Forskerne undersøgte data om livstilsfaktorer fra 7.000 kvindelige og mandlige sundhedsansatte gennem to årtier. Ingen havde type 2 diabetes ved begyndelsen, og kun 10 pct. udviklede sygdommen i de følgende år - en rate, der er markant lavere end for den generelle befolkning, skriver Dagens Pharma.

Anbefaler kost-omlægning
Nyhedsbrevet peger dog også på, at der er usikkerhed om de forskellige selen-typer, der kan have forskellige effekter, og forskerne anbefaler en omlægning af kosten til mere selen-indholdsrige produkter som brød, kød og nødder.

Læs også:
Diabetes 2: To gode råd
Mega C-vitamin og diabetes
Vitaminer og mineraler kan sænke blodtrykket hos diabetikere
Godt nyt for diabetikere med Insu Complex
Insu Complex bedrer blodsukker- og kolesteroltal

En anden britisk undersøgelse
MedWatch har tidligere skrevet om en britisk undersøgelse, der umiddelbart giver kosttilskudsbranchen dokumentation for, at man i Europa med fordel ville kunne øge indtaget af næringsstoffet selen. Som altid for den type produkter handler det dog om at indtage den rette mængde på den ene eller anden måde - hverken for lidt eller for meget.

... og en svensk undersøgelse
En tredje artikel er baseret på en svensk undersøgelse, der viser, at ældre menneskers risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme sænkes med omkring 50 pct., hvis de over tid tager kosttilskud i form af antioxidanterne selen og Q10.

Udover at mindske risikoen for at dø af en hjerte-karsygdom, opdagede man også, at stofferne styrkede hjertemuskulaturen, og at hjertet arbejdede under mindre pres.

Læs også:
Selen er livsnødvendigt
Selen hjælper stadig mod kræft
Selen kan reducere risikoen for blærekræft
Caroten og selen reducerer dødeligheden
Selentilskud er nødvendigt for ældre kvinder
Selen - en helt ny rolle
Ammende mødre behøver selen
Selen kan hæmme kræft
Selen halverer dødeligheden
Selen modvirker hepatitis B og leverkræft
Super Q10 kapsler
Co-enzym Q10-kapsler
Coenzym Q10 - livsforlængeren
Co-enzym Q10-Miraklet

Health News 2012

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012