Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Magnesium i kosten kan mindske risikoen for at dø af hjertesygdom

Øget indtag af magnesium i kosten kan måske reducere risikoen for at dø af hjertesygdom til det halve, viser nye resultater fra Japan

Data indsamlet over en periode på 14,7 år fra 58.615 raske japanere i alderen 40-79 tyder på, at der er en lignende mindskelse af risikoen for hjerteproblemer, f.eks. hjerneblødning og sygdomme i hjertets kranspulsårer.

I Atherosclerosis skriver forskerne, at magnesiums hjertefremmende egenskaber er biologisk sandsynlige, fordi man ved, at der er en forbindelse mellem mineralet og et øget blodtryk. Det viser bl.a. en ny meta-analyse i European Journal of Clinical Nutrition.

Magnesium kan muligvis også have en sundhedsfremmende virkning på hjertet ved at undertrykke uregelmæssige hjerteslag eller hæmme inflammation, tilføjer de.

Kosten
Kostkilder til magnesium er grønne bladgrønsager, kød, stivelse, korn og nødder og mælk. Tidligere kostundersøgelser viser, at en stor del af den voksne befolkning ikke får den anbefalede dagsdosis af magnesium (320 mg pr. dag for kvinder og 420 mg pr. dag for mænd).

Fornylig har Karolinska Instituttet i Stockholm rapporteret, at data fra syv prospektive forsøg har vist, at for hver 100 mg magnesium ekstra pr. dag blev risikoen for hjerneblødning reduceret med ca. 9% (American Journal of Clinical Nutrition).

Forsøget i detaljer
På basis af data fra det såkaldte Japan Collaborative Cohort (JACC)-forsøg dokumenterede forskerne 2.690 dødsfald som følge af kredsløbssygdom i løbet af næsten 15 år, hvor de deltagere, der fik mest magnesium, havde 50% lavere risiko for at dø af hjertesygdom.

Da forskerne indregnede kalk og kalium, blev forbindelse knap så tydelig, men dette kan skyldes, at mange af de magnesiumholdige fødevarer også er rige kilder til kalk og kalium.

"Det er svært at påvise, om den karbeskyttende virkning kan tilskrives magnesium, kalk eller kalium fra kosten ", siger de. "Men i det herværende forsøg blev den reducerede dødelighed fra sygdomme i kranspulsårerne, hjertesvigt og samlet hjertesygdom med forbindelse til magnesium-kostindtaget opretholdt, efter at der var taget højde for kalkindtaget fra kosten ".

Kilde: Zhang W, Iso H, Ohira T, Date C, Tamakoshi A. Associations of dietary magnesium intake with mortality from cardiovascular disease: The JACC study. Atherosclerosis.

Mega Magnesium tabletter (200 mg) - når magnesium skal være virksomt og prisgunstigt!

Health News 2012

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012