Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

E-vitamin kan mindske risikoen for leverkræft

Et højt indtag af E-vitamin - enten fra kosten eller som kosttilskud - kan måske reducere risikoen for leverkræft, viser et nyt forsøg.

Forsøget, som er offentliggjort i Journal of the National Cancer Institute, undersøgte forholdet mellem E-vitaminindtag og risikoen for at udvikle leverkræft blandt flere end 130.000 kinesere. Under ledelse af dr. Wei Zhang fra Shanghai Cancer Institute afslørede forskerne, at et højt indtag af det fedtopløselige vitamin, enten fra kosten eller i form af tilskud, i signifikant grad kunne mindske risikoen for leverkræft.

"Vi har fundet en tydelig, omvendt dosisafhængig sammenhæng mellem indtaget af E-vitamin og risikoen for leverkræft", siger Zhang og tilføjer, at der er en lille forskel mellem mænd og kvinder i risikovurderingen - formentlig på grund af, at der er færre tilfælde af leverkræft blandt mænd.

Forsøgets detaljer
For at fastslå forholdet mellem E-vitaminindtag og risikoen for leverkræft analyserede Zhang og hans kolleger data fra i alt 132.837 personer, der deltog i hhv. Shanghai Women's Health Study (SWHS) fra 1997-2000 og Shanghai Men's Health Study (SMHS) fra 2002-2006 - to befolkningsundersøgelser med følgegruppe, som begge blev foretaget ved Shanghai Cancer Instirute og Vanderbilt University.

Ved hjælp af validerede kostspørgeskemaer gennemførte forskerne personlige interviews for at indhente data om deltagernes kostvaner. De sammenlignede risikoen for leverkræft blandt deltagere med et højt indtag med data fra deltagere med et lavt indtag.

"Denne sammenhæng var konsistent blandt deltagere med eller uden selv-rapporteret leversygdom eller familiemedlemmer med leverkræft", lyder det fra forfatterne.

Kilde: Journal of the National Cancer Institute.

Læs også:
E-vitamin beskytter mod bivirkninger ved kemoterapi
E-vitamin og beta-caroten kan beskytte rygere mod prosta­takræft
Marietidselekstrakt undertrykker leverkræft
K2-vitamin nedsætter risikoen for leverkræft
Selen modvirker hepatitis B og leverkræft

Health News 2012

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012