Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Alfa-liponsyre, super-antioxidanten over dem alle

Skulle man vælge et antioxidant frem for alle andre, ville valget falde på et lille forholdsvis ukendt molekyle Alfa-lipon-syre. Lester Parker, professor i molekylær cellebiologi og en af verdens førende antioxidantforskere, kalder således det lille forholdsvis ukendte molekyle for super-antioxidanten over dem alle.

Alfa-liponsyre er det mest alsidige og virkningsfulde af alle antioxidanter, fastslår forfatteren Jean Carper i bogen Mirakelkost til din hjerne. Der er en række faktorer, der gør den enestående og universel. Molekylet er en af de få forbindelser, der uhindret kan passere igennem blod og hjernebarrieren og derved hurtigt blive optaget af hjernevævet. Det er således det eneste antioxidant, som har let adgang til hjernen. På grund af sin specielle kemiske struktur er den ydermere i forhold til andre antioxidanter både fedt- og vandopløselig og derved i stand til at udvikle rene mirakler.

Ydermere er super-antioxidanten i stand til at gendanne sig selv, samt flere andre essentielle antioxidanter, som E-, C-vitamin og Q10. Det betyder, at når f.eks. E- eller C-vitamin har opbrugt sig selv, strømmer Alfa-liponsyren til og genopretter deres antioxidante virkning.

Alfa-lipon bruger mange kræfter i kampen imod de frie radikaler. Molekylet udkæmper drabelige biokemiske kampe med de farligste af alle radikaler, nemlig kvælstofradikaler, der udgør en stor fare for organismen og i særdeleshed for hjernen.

Kampen imellem det gode og det onde
Det er således kampen imellem det gode og det onde, der dagligt raser i vort indre biokemiske univers. Alfa-lipon er en afgørende faktor for cellernes energiproduktion, der falder drastisk med alderen, hvilket betyder flere af de skadelige kvælstofradikaler, der ælder os og gør os syge.

Alfa-lipon styrker og genopretter ikke blot de andre antioxidanters effekt, det styrker også hukommelsen og koncentrationsevnen.

Alderdommens gåde
Professor Packers banebrydende forskning har afsløret flere vigtige aspekter. Alfa-lipon hjælper med til at kontrollere blodsukker og insulinniveauerne og hjælper med til at blokere for dannelsen af sukkerbeskadigede proteiner, der fremskynder aldring og optræder i store mængder hos diabetikere. En del af alderdommens gåde ligger måske gemt i det lille molekyle, med den vitale effekt på både liv og sjæl.

Hvor meget skal der til
Diabetikere skal op på 300-600 milligram om dagen for at opnå effekt.

Spinat, broccoli, tomater, ærter, rosenkål og risklid hører til blandt de rigeste Alfa-liponkilder i vore fødevarer. Men skal du op på blot 2 milligram Alfa-lipon om dagen, skal du fortære 7 kg spinat dagligt. Ikke så sært at Skipper Skræk har uanede kræfter.

VIGTIGT for diabetikere: Hvis man ikke har styr på blodsukker og insulin, kan det være nødvendigt med en lægelig korrigering.

Kan købes på apoteker.

Health News 2012

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012