Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Curcumin kan måske blokere for kræfthormon

Curcumin har vist sig at kunne blokere aktiviteten i et hormon, der spiller en rolle for udviklingen af kræft i tyk- og endetarmen - endnu et forskningsresul-tat, der tyder på, at krydderiet har kræfthæmmende potentiale.

Forskere ved University of Texas Medical Branch (UTMB) i Galveston har arbejdet med curcumin (det gule pigment, der findes i karrykrydderiet gurkemeje) og cellekulturer for at finde en forbindelse mellem et mave-/tarmhormon, neurotensin, og produktionen af et inflammatorisk protein, der accelererer væksten i en lang række forskellige kræftceller. Forsøget, der oversat har titlen Curcumin hæmmer neurotensin-medieret interleukin-8 produktion og migration af HC116 menneskelige tyktarmskræftceller, offentliggøres i tidsskriftet Clinical Cancer Research.

Der er forsket meget i den kræfthæmmende virkning ved krydderistoffer som curcumin og capsaicin, som findes i rød chilipeber, men med det nye forsøg håber man at kunne åbne muligheden for at forebygge og behandle mave-/tarmkræft ved at blokere hormoner. Kræft i tyk-/endetarmen udgør 9% af alle nye kræfttilfælde om året på verdensplan. Den højeste forekomst ses i de industrialiserede lande, mens der er færrest i Asien og Afrika. Dette giver anledning til at undersøge, om kosten spiller en rolle.

Curcuma kapsler - vejen til et bedre immunforsvar.

"Vores resultater tyder på, at curcumin måske kan anvendes til behandling og undertrykkelse af tyktarmskræft - i celler, der reagerer på dette mave-/tarmprotein, neurotensin", siger seniorforfatter og leder af UTMBs Sealy Center for Cancer Cell Biology, Mark Evers. "Ca. en tredjedel af alle tyk-/endetarmskræftceller har en receptor for neurotensin".

Forskerne fandt frem til, at mave-/tarmhormonet neurotensin, der dannes som reaktion på indtagelse af fedt, reducerede produktionen af IL-8, et stærkt inflammatorisk protein, der accelererer vækst i og spredning af en række menneskelige kræftceller, inkl. svulstceller i tyk- og endetarmen og i bugspytkirtlen. "Vi har påvist, at i tyktarmskræftceller øger neurotension ikke blot vækstraten, men også andre kritiske elementer, bl.a. cellemigration og metastaser", siger Evers. "Det faktum, at alle disse faktorer kan bremses af dette naturlige produkt, var virkelig bemærkelsesværdigt".

Ifølge de involverede forskere afhænger neurotensins virkning af biokemiske signalveje inde i cellen. De hævder, at deres forsøg viser, at curcumin mindsker disse signaler og derved mindsker produktionen af IL-8. Eksperimenter viste også, at neurotensin øgede migrationen af kræftceller i tyk-og endetarmen, og at curcumin kunne undertrykke denne migration - muligvis ved at reducere kræftens evne til at sprede sig til andre steder i kroppen.

Læs også:
Curcurma
Curcuma positiv for kolesteroltallet
Curcuma kan standse svulst i knoglemarven
Curcumin modgår cancer
Krydderi mod hudirritation
Curcuma - lægende i 600 år
Phyto Curcuma giver effektiv beskyttelse
Karry én gang om ugen kan modvirke demens
Gurkemeje/Curcuma kan beskytte mod kræft
Curcuma kapsler: Tab dig til ferien!
Curcuma kan helbrede
D3-vitamin og curcumin mod Alzheimer's
Feriemenuen: tab dig og bliv sund!
Karry mod gigt
Gurkemeje mod stråleskader og cancer
Gurkemeje
Krydderier, der styrker dit helbred
Curcumin har mange helbredende og sundhedsfremmende egenskaber
Den bedste beskyttelse mod kræft...
Antioxidanter til manden øger kvindens chancer for graviditet

Kilde: Xiaofu Wang et al. Curcumin inhibits neurotensin-mediated interleukin-8 production and migration of HCT1 1 6 human colon cancer cells. Clinical Cancer Research, 15. September 2006; 12 (18).

Health News 2012

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012