Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Magnesium kan måske reducere risikoen for tyktarmskræft

Øget indtag af magnesium kan måske reducere risikoen for at udvikle tyktarmskræft, viser en ny stor meta-analyse

Resultater offentliggjort i European Journal of Clinical Nutrition tyder på, at for hver 50 mg ekstra magnesium reduceres risikoen for tyktarmskræft med 7%.

"På basis af resultaterne af meta-analysen kan vi konkludere, at et højere magnesiumindtag synes at give en beskeden reduktion i risikoen for kræft i tyk- og endetarmen - og særligt tyktarmskræft", skriver forskere fra universitetet i Soochow i Kina.

Kost
Kostkilder til magnesium er bl.a. grønne bladgrønsager, kød, stivelse, korn, nødder og mælk. Tidligere kostundersøgelser viser, at en stor del af den voksne befolkning ikke får den anbefalede dags-dosis af magnesium (320 mg pr. dag for kvinder og 420 mg pr. dag for mænd).

Mega-Magnesium tabletter - når magnesium skal være virksom og prisgunstig!

For nylig har forskere fra Karolinska Instituttet i Stockholm på basis af data fra syv prospektive forsøg påvist, at for hver 100 mg magnesium ekstra pr. dag blev risikoen for hjerneblødning reduceret med ca. 9%. Desuden tyder en meta-analyse foretaget af forskere ved Imperial College London og Wageningen University på, at for hver ekstra 100 mg faldt risikoen for kræft i tyk- og endetarmen med 12%.

Forsøget i detaljer
I det her omtalte forsøg har de kinesiske forskere analyseret data fra otte prospektive forsøg med i alt 338.979 deltagere, inkl. data for 8.000 tilfælde afkræft i tyk- og endetarm. Resultaterne tyder på, at det højeste gennemsnitlige indtag af magnesium gav en 11% reduktion i risikoen for kræft i tyk- og endetarmen sammenlignet med det laveste gennemsnitlige indtag.

Da man begrænsede analysen til de seks forsøg, der justerede for calcium-indtag, viste resultaterne, at risikoen for kræft i tyk- og endetarmen lå hhv. 19 og 6% lavere for det højeste gennemsnitlige indtag. Forskerne fandt ingen tegn på publikationsbias.

Kilder:
European Journal of Clinical Nutrition, offentliggjort online forud for trykning, doi: 10.1038/ejcn.2012.135
American Journal of Clinical Nutrition, doi: 10.3945/ajcn. 111.030924

Health News 2012

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012