Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Probiotiske midler kan lindre eksem på langt sigt

Kliniske forsøg har vist, at probiotiske mælkekulturer har en signifikant langtidsvirkning for børn, der lider af eksem - også efter, at de er holdt op med at tage tilskuddet

Lactobacillus rhamnosus HN001, som Fonterra Nutrition har udviklet på basis af mælkekulturer, har i et tidligere forsøg vist sig at kunne halvere symptomer på eksem hos børn, der fik det præbiotiske middel op til 2-års alderen.

Nu har et opfølgningsforsøg offentliggjort i tidsskriftet Clinical and Experimental Allergy vist, at denne reduktion af symptomerne fortsætter helt til 4-års alderen - også selvom børnene holdt op med at tage det probiotiske middel halvvejs gennem forsøgsperioden.

Langsigtet virkning
"Dette forsøg understøtter teorien om, at gavnlige, probiotiske bakteriekulturer i kosten kan gøre, at man bedre kan kontrollere spædbørnsproblemer som eksem - også efter at indtagelsen er stoppet", siger professor Julian Crane, en af forfatterne til forsøgsrapporten. Han tilføjer, at resultaterne viste, at Lactobacillus rhamnosus HN001 har en beskyttende virkning på langt sigt og kan være en effektiv metode til at reducere risikoen for eksem hos børn, hvis forældre og søskende lider af allergi. Halvdelen af alle tilfælde af eksem diagnosticeres, inden barnet er fyldt l år.

Forsøget blev gennemført af Wellington Asthma Research Group ved University of Otago. Den økonomiske støtte kom fra New Zealand Health Research Council og Fonterra Nutrition.

Eksem rammer ca. l ud af 5 børn i New Zealand, og i visse andre lande helt op til 20,5%.

"Langtidsvirkningen af Lactobacillus rhamnosus HN001 er ekstremt opmuntrende og særligt relevant i New Zealand, som er et af de lande i verden, der har det højeste antal af eksemtilfælde", siger dr. James Dekker, seniorforsker hos Fonterra Nutrition.

Ingen bivirkninger
Dekker tilføjer, at resultaterne tyder på, at Lactobacillus rhamnosus HN001 måske er i stand til at regulere immunforsvaret tidligt i barnets udvikling, således at man opnår en virkning på langt sigt uden påviselige bivirkninger.

Det opfølgende forsøg indgår i et langsigtet klinisk forsøg, som startede med indgivelse af probiotiske bakterier eller placebo til gravide kvinder mellem to og fem uger før fødslen. Efter nedkomsten fortsatte mødrene med at tage tilskud i op til seks måneder, hvis de ammede, mens spædbørnene fik tilskuddet fra fødslen og i de første to leveår.

I starten af 2013 vil flere forskningsresultater vedr. Lactobacillus rhamnosus HN001 blive offentliggjort. Her vil det probiotiske middels virkning efter seks år blive undersøgt.

Maxiflor tabletter indeholder 11 vigtige mælkesyrebakterier, herunder Lactobacillus rhamnosus.

Health News 2012

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012