Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

D-vitamintilskud kan måske afhjælpe lupus

Tilskud af D-vitamin kan måske medvirke til at bekæmpe systemisk lupus ved at regulere immunforsvarsreaktionen, viser ny forskning

Det kliniske forsøg giver foreløbige beviser på, at D-vitamintilskud måske kan regulere immunforsvaret, så det er i stand til at bekæmpe systemisk lupus erythematosus (SLE) - en alvorlig autoimmun sygdom, der karakteriseres ikke blot af hud-, led-, neurologiske og nyrerelaterede symptomer, men også af inflammation i kroppens slimhinder.

I Arthritis Research and Therapy vurderer forskere sikkerhed og immunologisk virkninger ved D-vitamintilskud hos 20 SLE-patienter med et lavt kropsindhold af D-vitamin - og her har man over en periode på seks måneder påvist, at D-vitamin kan tåles af alle, og at der ikke forekom et eneste tilfælde af opblussen af SLE i opfølgningsperioden.

Under ledelse af Nathalie Costedoat-Chalumeau fra Hopitaux de Paris påviste forskerne, at D-vitamin fremkaldte en stigning i de velgørende CD4+-immunceller, øgede niveauet af Treg-immunceller og mindskede indholdet af Effector Thi- og ThlV-celler.

Efter Costedoat-Chalumeaus overbevisning bekræfter resultaterne, at D-vitamin også spiller andre roller for immunforsvaret. Hun tilføjer, at selvom resultaterne kun er foreløbige, tyder de dog på, at D-vitamin har en gavnlig immunologisk virkning på systemisk lupus.

Betydning og innovation
Alle deltagere var i stand til at tåle tilskud af 100.000 I.E. cholecalciferol om ugen i fire uger efterfulgt af 100.000 I.E. cholecalciferol om måneden i seks måneder. D-vitamin gav (i nævnte rækkefølge) en forøgelse af ikke tidligere testede CD4+ T-celler, en forøgelse af regulatoriske T-celler, en reduktion i Effector Thi- og Thl7-celler og en reduktion af hukommelses-B-celler og anti-DNA-antistoffer.

Dosering:
4 tabletter à 35 mcg morgen
4 tabletter à 35 mcg aften
(35 mcg = 1400 I. E.)

Health News 2012

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012