Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Resveratrol - endnu et middel mod diabetes type II

Den voksende fedmeepidemi og det, at vi lever længere, betyder flere og flere diabetes Il-patienter. De rigtige valg, f.eks. regelmæssig motion og en sund kost, bidrager til at holde komplikationerne ved sygdommen på afstand, og nu har sundhedseksperter fundet ud af, at tilskud af resveratrol også kan hjælpe med til, at man kan leve godt med diabetes type II.

På vej mod bedre blodsukkerkontrol
Forskere rekrutterede 62 voksne med diabetes type II til et forsøg med resveratrol - et næringsstof, der findes i vindruer, vin, druesaft, jordnødder, blåbær og tranebær. Forsøgsdeltagerne fik ordineret orale, blodsukkersænkende midler, og en tilfældigt udvalgt gruppe (31) skulle desuden tage 250 mg resveratrol om dagen ud over deres diabetes-medicin.

Blodets indhold af hæmoglobin A l c, en markør for blodsukkerkontrol, blev målt ved forsøgets start og tre måneder senere. Andre helbredsmarkører, bl.a. kolesterolniveau og blodtryk, blev fulgt gennem hele forsøget. Efter tre måneder var hæmoglobin Alc-niveauet, det samlede kolesteroltal og blodtrykket signifikant lavere hos de personer, der tog de blodsukkersænkende midler plus resveratrol sammenlignet med kontrolgruppen.

At finde den rette blodsukkerbalance
Det her omtalte forsøg viste, at et dagligt tilskud på 250 mg resveratrol forbedrer blodsukkerkontrollen og andre markører for et sundt hjerte hos personer med diabetes type II. Forsøget er lille, og det var ikke blindet, dvs. at deltagerne vidste, om de fik tilskuddet af resveratrol eller ej. Alligevel tyder det på, at resveratrol kan være godt til personer, der må leve med diabetes type II. Læs flere tips og tricks til, hvordan du holder styr på din diabetes - med eller uden resveratrol:

Spørg de kloge
Resveratrol anses for at være sikkert for de fleste, men spørg altid din læge eller anden behandler, før du tilføjer nye kosttilskud til din daglige "dosis".

Hold øje med resultaterne
Hvis du får grønt lys fra lægen og forsøger dig med resveratrol, så notér nøje, hvordan dit blodsukker ændrer sig med tiden. Hvis du skal bruge penge på et nyt kosttilskud, er det vel godt at vide, om du har noget ud af det eller ej?

Fokusér på dit helbred
En rask gåtur på 30 minutter hver dag kan gøre en forskel for blodsukkeret - også selv om du ikke taber dig ét eneste gram. Husk, at det handler om dit helbred - ikke din størrelse.

Find balancen
Når du trænger til en snack, så spis en blanding af protein, sundt fedt og komplekse kulhydrater. Prøv f.eks. fedtfattig hytteost og frugt, græsk yoghurt og fuldkornsmüsli, hummus og grønsager, banan og jordnøddesmør, æble og mandelsmør eller hårdkogte æg og fuldkornskiks.

Kilde: Nutr Res 2012;32:537-41

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012