Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Resveratrol kan hjælpe med at beskytte mod alkoholfremkaldte nerveskader

Laboratorieforsøg viser, at resveratrol måske kan medvirke til at bekæmpe sygdomme fremkaldt af alkoholskader på nerveceller.

Resultaterne, som er offentliggjort i tidsskriftet Food and Chemical Toxicology, tyder på, at plantepolyfenolet medvirker til at beskytte nerveceller mod skader eller død som følge af alkoholpåvirkning - hvilket åbner for muligheden for, at molekylet (som har fået tilnavnet rødvinsstoffet) måske kan være med til at bekæmpe alkoholrelaterede, nedbrydende sygdomme.

Under ledelse af Zhenzhong Li fra Shandong University School of Medicine i Kina undersøgte forskerteamet, om resveratrol ved reagensglas forsøg havde en indvirkning på vækst og udvikling i nerveceller i forsternervevæv, som havde været udsat for alkoholpåvirkning (etanol).

"Kliniske forsøg og forskning på dyr har vist, at indtagelse af etanol resulterer i skader på centralnervesystemet og det perifere nervesystem og forårsager mange sygdomme, der har med nervenedbrydning at gøre ", forklarer Li og hans kolleger. "Data fra dette forsøg tyder på, at resveratrol beskytter dorsale basalganglier i fostervævet mod etanol-fremkaldt celleskade, herunder celledød, reduceret neurit-udvækst og cellemigration".

Ifølge forskerteamet tyder resultaterne på, at resveratrol og dets afledte stoffer kan være gode muligheder ved forebyggelse og/eller behandling af denne type nedbrydende lidelser.

Forsøget i detaljer
Li og hans kolleger bemærker, at selvom man stadig ikke forstår mekanismen bag etanol-fremkaldt celleskade til bunds, så ved man, at iltningsbelastning spiller en vigtig rolle. "Resveratrol tiltrækker sig opmærksomhed på grund af sine antioxidante egenskaber, så vi ved reagensglasforsøg har undersøgt den nervebeskyttende virkning ved stoffet i etanol-behandlede basalganglier i fostervæv".

Teamet brugte cellekulturmodeller til at teste, hvordan resveratrol påvirker nedbrydningen af neuroner, når de udsættes for etanol - og fandt frem til, at polyfenolstoffet øgede antallet af forlængede nervefibre og neuroner, som migrerede fra ganglierne.

Resveratrol viste sig at beskytte neuronerne mod etanol-fremkaldt celledød og mindske den etanol-fremkaldte iltningsbelastning.

"Data fra det nuværende forsøg tyder på, at resveratrol beskytter dorsale basalganglie-neuroner mod etanol-fremkaldt cellebeskadigelse ", lyder det fra Li og hans kolleger. "Disse nervebeskyttende virkninger har en sammenhæng med resveratrols aktivering af AMPK og SIRT1 samt stoffets antioxidante virkning", siger de.

Kilde: Neuroprotective effects of resveratrol on embryonic dorsal root ganglien neurons with neurotoxicity induced by ethanol. Food and Chemical Toxicology, offentliggjort online forud for trykning, doi: 10.1016/j.fct.2012.12.052.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012