Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

K2-vitamin og sunde knogler

I årtier har man fået anbefalet calcium som det kosttilskud, man bør tage, hvis man vil gøre noget godt for sine knogler. Men adskillige forsøg viser nu, at det ikke er nok at indtage stoffet. Kroppen skal også kunne udnytte det optimalt - ellers vil overskydende mængder klæbe til arterievæggene og gøre dem stive og uelastiske. Natur-Drogeriets K2 vitamin er den optimale løsning, hvis du vil sikre, at du udnytter kroppens calcium til at sikre sunde knogler.

Osteoporose - et globalt sundhedsproblem
Osteoporose er en sygdom, der er karakteriseret ved tab af knoglemineraltæthed. Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er ca. 200 mio. verden over ramt af sygdommen, og antallet forventes at stige støt. Man regner med, at hver tredje mand på verdensplan i fremtiden vil opleve brud som følge af osteoporose, mens livstidsrisikoen hos kvinder er én ud af to. Der er to grunde til, at kvinder oftere rammes: Kvinder har generelt mindre knoglemasse end mænd, og det årlige tab af knoglemasse hos kvinder øges efter overgangsalderen.

Dine knogler udskiftes hvert 7. år
Knogler består af en hård skal og en svampet indre vævsmatrix, som er en levende substans. Hele skelettet udskiftes i løbet af en syvårig periode. Denne proces reguleres af to typer celler, osteoblaster, som opbygger skelettet, og osteoklaster, som nedbryder det. Så længe dannelsen er større end nedbrydningen, vil processen med at vedligeholde sunde knogler blive holdt under kontrol.

K2-vitamin - et must for stærke knogler
Osteoblaster producerer et K-vitamin-afhængigt protein kaldet osteocalcin. Dette protein medvirker til at binde calcium i knoglematrix, og det øger knoglemineralindholdet og gør skelettet mere stabilt og mindre udsat for brud. Osteocalcin kræver naturligt K2-vitamin for at kunne fungere optimalt. Lang tids K-vitaminmangel vil føre til en signifikant lavere tæthed og dermed dårligere knogler.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012