Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kræft: virksomme, bivirkningsfrie kosttilskud ødelægger salg af lægemidler

USA, det 3. internationale symposium i "Supplerende Ernæring september 1995 ved hjælp af ernæring og afgiftning i Kræftbehandling", sponseret af to amerikanske organisationer Cancer Treatment Research Foundation (forskningsgrenen af hospitalsnetværket Cancer Treatment Centers of America) og American College of Nutrition (en national sammenslutning af forskere og klinikere), hvor eksperter fra hele verden mødtes for at diskutere resultater fra klinik og forskning vedrørende videnskabeligt anvendt ernæring i kræftbehandling.

En foredragsholder Dr. Kedar Prasad fortalte på lignende måde, at hans forskning fra Colorado Universitet havde påvist, at kombinationen C- og E-vitamin, betacaroten, og retinoider (A-vitamin-lignende forbindelser) kunne reducere kræftsvulster.

Der var flere foredragsholdere, som beskæftigede sig med den måde, som den traditionelle behandling med kemo- og stråleterapi kan gøres mere effektiv over for kræftsvulster, når den kombineres med farmakologiske koncentrationer af næringsstoffer. For eksempel præsenterede Dr. Jae Ho Kim (USA) forskningsresultater, som viste at stråleterapiens dræbende effekt forstærkes i kræftceller, når der samtidig behandles ved B3-vitamin (niacinamid), K- vitamin og retinoider.

Den forbedrende effekt af supplerende ernæring på konventionel kræftbehandling blev understreget i en opsigtsvækkende finsk undersøgelse fra 1992: 18 lungekræftpatienter med småcellet lungekarcinom blev behandlet med kemo- og stråleterapi, og samtidig suppleret med høje doser af vigtige næringsstoffer. Resultatet var, at 94 pct. var i live efter 6 måneder, og 44 pct. efter 6 år. Med småcellet lungekarcinom forventer man normalt 50 pct. overlevelse efter 6 måneder og l pct. efter 6 år. Tre af patienterne opnåede i øvrigt total forsvinden af kræftsvulsten. Undersøgelsen viser, at antioxidanter forbedrer kemo- og stråleterapiens celledræbende effekt over for kræftceller. Den understreger også, at velernærede patienter bedre kan klare deres sygdom med færre bivirkninger, forbedret livskvalitet og forøget overlevelsestid.

Dr. Melvyn Werbach fra California Universitet gennemgik undersøgelser, der dokumenterer at visse næringsstoffer kan få forstadier til kræft-celleforandringer til at vende tilbage til normal tilstand, f. eks. folinsyre og B12 i bronkierne (luftvejen), A-vitamin og betacaroten i mundslimhinden, C-vitamin og folinsyre i cervix (livmoderhalsen).

Kostens betydning blev understreget af Dr. David Rose. Hans forskning viser, at en fiberrig, fedtfattig kost med et højt indhold af omega-3 fedtstoffer (fiske-og hørfrøolie), kan reducere østrogenniveauet i blodet hos kvinder med brystkræft. Denne hormonelle effekt kombineret med ændringer i kostens sammensætning af fedtstoffer hæmmer svulstens vækst.

Selen har en essentiel rolle i kræftbehandling, var G. N. Schrauzers budskab, da han berettede om spormineralets forskelligartede virkninger. Han fortalte, at selenniveauet i blodet hos kræftpatienter er typisk lavt på grund af patientens øgede behov under sygdom, og kræftpatienternes tendens til at udskille selen var højere end normalt sammenlignet med raske personer. Selentabet er yderligere forstærket af strålebehandling, og visse former for kemoterapi, som enten inaktiverer selen eller forøger udskillelsen. Blandt selens fysiologiske virkninger er stimulation af immunforsvaret, afgiftning, en cytotoksisk (celle-dræbende) effekt over for kræftceller, uskadeliggørelse af fri radikaler, standsning af maligne celleformeringer, og inaktivering af kræftfremkaldende gener i arveanlægget.

En japansk forsker gav en imponerende rapport om maitake svampeekstrakts evne til at få kræftsvulster til at skrumpe i lunge-, bryst- og leverkræft-patienter.

En "venlig" tarmfloras evne til at stimulere immunsystemet blev præsenteret, hvor man havde påvist hæmning af lever-, bryst- og tarmkræft. Lactobacillus acidophillus, for eksempel, der findes i yoghurt, har specielt immunstimulerende egenskaber.

C-vitamin's anticancer-effekt blev gennemgået af flere, herunder Dr. Hugh Riordan, som har arbejdet med intravenøs C-vitamin i forbindelse med kræftbehandling siden 1980. Han fortalte, at C-vitamin i tilstrækkelige høje blodkoncentrationer er celledræbende for kræftceller på en måde, der ligner kemoterapi. Ligesom selen er C-vitamins niveau i blodet typisk lavt hos kræftpatienter på grund af patientens øgede behov under sygdom. For en kræftpatient er C-vitamin livsvigtigt, fordi det stimulerer immunforsvaret, afgifter carcinogene (kræftfremkaldende) forbindelser, beskytter mod frie radikaler og er i stand til at forbedre behandlingseffekten med kemo-/stråle-terapi.

Kilde: Supplerende ernæring, 1995.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012