Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Anthocyaniner kan reducere mængden af inflammationsmarkører drastisk

Et klinisk forsøg fra Kina viser, at tilskud af anthocyaniner - antioxidant-pigmenter i frugt og grønt - måske kan reducere mængden af inflammatoriske stoffer i kroppen på personer med forhøjet kolesterolspejl.

24 uger med daglig indtagelse af 320 mg anthocyaniner gav en reduktion i mængden af inflammatoriske stoffer som C-reaktivt protein (CRP) og opløseligt vaskulært celleadhæsionsmolekyle-1 (sVCAM-1) på hhv. 22 og 12%.

"Dette er det første forsøg, der viser, at lang tids indtagelse af tilskud af isolerede anthocyaniner kan hæmme inflammationsreaktionen hos personer med forhøjet kolesterolspejl", skriver de kinesiske forskere. Resultaterne, som er offentliggjort i tidsskriftet Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases, tyder også på, at anthocyaninerne har en synergieffekt dvs. at de tilsammen har en større virkning end summen af virkninger af de enkelte anthocyaniner. "Derfor er der formentlig større virkning ved at inkorporere plantebaserede fødevarer med forskellige anthocyanin-stoffer i kosten i stedet for at indtage tilskud af en enkelt anthocyanin".

Inflammation
Kronisk inflammation opstår ved over-ekspression af eller manglende kontrol med de normale, beskyttende mekanismer. En gruppe italienske forskere har påvist, at "fedme, insulinresistens og diabetes har forbindelse til en pro-inflammatorisk tilstand, som igen giver øget risiko for kredsløbsproblemer". Kronisk inflammation er desuden sat i forbindelse med en række følger af hjertesygdom, osteoporose, kognitiv svækkelse og Alzheimer's, diabetes type II og ledegigt.

Der er en stadigt stigende interesse for næringsstoffer, der virker betændelseshæmmende, både fra branchen og fra forbrugerne, og visse kosttilskud markedsføres allerede for deres evne til at 'udligne" inflammationsreaktionen.

Forsøget i detaljer
De kinesiske forskere rekrutterede 150 personer med forhøjet kolesterolspejl til det randomiserede dobbeltblind-forsøg. Deltagerne fik enten 320 mg raffineret anthocyanin-blanding eller placebo i en periode på 24 uger. Anthocyanin-tilskuddet gav en 22% reduktion i CRP-mængden sammenlignet med kun 2,5% i placebogruppen. Desuden gav anthocyaninerne en 12,3% reduktion i sVCAM-1 mængden i forhold til 0,4% i placebogruppen. Mængden af interleukin-lbeta (IL-1beta) faldt i anthocyaningruppen med 12,8, sammenlignet med kun 1,3% i placebogruppen.

Et celleforsøg med individuelle anthocyaniner viste, at forbedringerne i de inflammatoriske markører var større for anthocyanin-blandingen end for stofferne individuelt. "Dette tyder på, at de forskellige anthocyniner virker synergistisk. Desuden understøtter disse resultater vores observationer hos mennesker, at anthocyaniner i markant grad kan regulere mængden af inflammatoriske cytokiner hos personer med forhøjet kolesterolspejl", skriver forskerne.

ORAC-MAX 21 kapsler indeholder anthocyanin-stoffer fra 21 forskellige frugter og grønsager!

Kilder:
Zhu Y, Ling W, Guo H, Song F, Ye Q, Zou T, Li D, Zhang Y, Li G, Xiao Y, Liu F, Li Z, Shi Z, Yang Y. Anti-inflammatory effect of purified dietary anthocyanin in adults with hypercholesterolemia: A randomized controlled trial. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases. Offentliggjort online forud for trykning, doi: 10.1016/j.numecd.2012.06.005
Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases. 2004, bind 14, s. 228-232.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012