Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Rød chili som slankemiddel

Med 50% af europæerne og 62% af amerikanerne betegnet som overvægtige, er der al mulig grund til at fokusere på alt, der kunne hjælpe på denne fedmeepidemi. Der er fem områder, man kan påvirke, hvis man vil tabe sig:

  1. øge fedtforbrændingen/termogenesen
  2. hæmme proteinfordelingen
  3. undertrykke appetitten/øge mæthedsfornemmelsen (fylde)
  4. blokering af fedtdepoter
  5. regulere humøret ("trøstespisning")

Capsaicin fra rød chili synes at kunne være et slankemiddel, med virkning via flere af ovenstående områder.

En laboratorieundersøgelse på dyr fra National Chung Hsing University i Taiwan fandt, at capsaicin kan hæmme væksten af fedtceller (Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2007. Vol. 55: s. 1730-1736).

En undersøgelse på mennesker kunne konkludere, at capsaicin i forbindelse med grøn te-ekstrakter kunne fremme mæthedsfornemmelsen - følelse af fylde og vedvarende mæthed (Clinical Nutrition, doi: 10.1016/j.cinu.2009.01.010).

En ny lille undersøgelse - hvor capsaicin var tilsat foderet til dyr - viser, at virkningen kan være via proteiner, der styrer fedtforbrændingen. Fem uger gamle rotter blev fodret med stærk fedtholdig kost med henblik på at fremkalde fedme; de fik også capsaicin (10 mg pr. kg legemsvægt) eller saltvand (kontrol) i 9 uger. Resultaterne viste et 8% fald i kropsvægt hos capsaicin-fodrede dyr sammenlignet med kontroldyr (saltvand). Desuden var der en ændring i proteinsammensætningen i fedtvævet. 10 proteiner blev opreguleret og 10 nedreguleret efter tilskud af capsaicin. De fleste af disse proteiner kunne man identificere som værende forbundet med lipidmetabolismen.

Reference:
Journal of Proteome Research
, 2010. 9,6: s. 2977-2987.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012