Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Chili er "hot" for helsen!

Forskning tyder på, at stærke krydderier kan øge stofskiftet og dermed brænde flere kalorier af. Et af de bedste stoffer er ifølge læge Jerk Langer capsaicin fra chili. Indiske og canadiske undersøgelser viser, at moderate mængder chili i et måltid øger fedtforbrændingen med 20 pct., samtidig med at man bliver hurtigere mæt. Ifølge professor Arne Astrup og undersøgelser i det engelske lægetidsskrift The Lancet er der god grund til at antage, at det samme gør sig gældende for andre stærke krydderier som peberrod, peber, sennep og karry.

Også hvidløg, gurkemeje, spidskommen, koriander, kardemomme og ingefær har vist sig at indeholde stoffer, der har kraftig indvirkning på stofskiftet (kilde: Slankeguiden 2004, af Arne Astrup og Claus Meyer, Ugeskrift for Læger, december 2003). Capsaicin, der giver chilifrugten den karakteristiske stærke smag, kan få 80 pct. af prostatakræftcellerne til at begå selvmord, viser forskningsresultater.

Men selv om chili kan være gavnligt at spise mod prostatakræftceller, har det ikke nødvendigvis den samme effekt på alle kræftceller, fortæller Politiken d. 15. marts 2006.

Ifølge en doktorafhandling fra Karolinska Institutet i Stockholm hindrer capsaicin også astma ved at hæmme signaler til hjernen. Generelt forbedrer chili blodcirkulationen, stimulerer kroppens organer og producerer mere varme i kroppen

Nogle steder på kloden bliver chili også brugt mod gigt, forstoppelse og hudproblemer.

Nu kan du med BODY-HEAT kapsler få alle chiliens helsefordele uden at skulle opleve "skovbranden" på tungen.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012