Kalium Vitaminlignende stoffer

Ikke-medicinske behandlingsformer mod forhøjet blodtryk

En rapport i tidsskriftet Journal of Clinical Hypertension konkluderer, at livsstilsændringer (fx kostomlægning) og kosttilskud (fx coenzym Q10 og kalium) er gode alternativer til den medicin, der normalt ordineres til at sænke blodtrykket.

Kevin Woolf, MD, og John Bisognano, MD, PhD, har undersøgt fordelene ved en kost, der kun indeholder små mængder natrium, mindre fedt og mere frugt og grønt end den normale vestlige kost. Mindre rygning og indtagelse af alkohol kan også medvirke til at reducere et forhøjet blodtryk.

De blodtrykssænkende kosttilskud, der omtales, er kalium, calcium, D-vitamin, folsyre, Q10, sojaprotein, flavonoider, fiskeolie og hvidløg. Af urter nævnes paletblad, mistelten og hvidtjørn. Forfatterne omtaler også hjælpemidler som Rheos, Symplicity®-kateteret, RESPeRATE og Zona Plus-dynanometeret som midler, patienter kan anvende i stedet for medicinsk behandling.

Dr. Woolf observerer: “Coenzym Q10 har en dybtgående virkning på blodtrykket” – en observation, der afspejler resultaterne af en ny metaanalyse. Life Extension gentager sin anbefaling om, at blodtrykket over en 24 timers periode for de fleste bør ligge på 115/75 mmHg. Hvis livsstilsændringer og kosttilskud ikke kan få blodtrykket til at ligge på dette niveau, anbefaler vi stærkt brugen af blodtrykssænkende midler som Losartan eller Benicar®.

Læs også
Forhøjet blodtryk? Er det ikke snart på tide at gøre noget ved det?
Forhøjet blodtryk – hvad er det egentlig?
Forhøjet blodtryk – 10 vigtige spørgsmål og svar
Godt humør forebygger hjertesygdom og forhøjet blodtryk
Vegetarer har sjældnere forhøjet blodtryk
Forstadier til forhøjet blodtryk øger risikoen for slagtilfælde
Styr dit blodtryk!
Mistelten til dit blodtryk
Middelhavskost reducerer risikoen for tidlig død
Frugt kan medvirke til at sænke blodtrykket
Q10 kan fremme middelhavskostens betændelseshæmmende virkning

Kilde
J Clin Hyperten,
25. august 2011