Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Spirulina giver diabetikere bedre blodsukkerkontrol

Indiske forskere har fundet beviser for, at spirulina bl.a. kan hjælpe type II-diabetikere til at holde bedre kontrol med deres blodsukker

 

Spirulina, også kaldet cyanobakterium, er en blågrøn alge, der er hjemmehørende i Afrika, Asien og Centralamerika. Man har siden 1600-tallet forsket i dens medicinske egenskaber, og i vore dage anvendes den til at styrke immunforsvaret mod infektioner som HIV, allergier, kræft og kredsløbssygdomme.

Selvom tidligere forsøg har vist positive resultater for dem, der tager tilskud, har de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) ikke godkendt spirulina til diabetikere.

En kombination af spirulina og en anden urteekstrakt mindskede blodsukkerniveauet, det samlede kolesteroltal og triglyceridniveauet og forbedrede HDL-kolesterolet hos diabetiske forsøgsdyr, viser et forsøg offentliggjort af ZX Huang fra School of Pharmaceutical Sciences, Guangzhou, Kina i 2005.

Forbedrede profiler
Men det indiske forsøg, som blev gennemført ved MS University of Baroda, viste, at type II-diabetikere opnåede et forbedret blodsukkerniveau og en bedre lipidprofil efter to måneders indtagelse af kosttilskuddet.

En forsøgsgruppe på 25 patienter blev tilfældigt inddelt i grupper, der fik enten 2 g spirulina eller placebo hver dag i forsøgsperioden. Kontrol- og forsøgsgrupperne havde ensartede medicinske og ernæringsmæssige profiler.

Forskerne fandt frem til, at de, der tog spirulina-tilskud, havde en lavere fastende blodsukkerkoncentration og reduceret glycosylateret hæmoglobin (HbA1c) i forhold til placebogruppen.

Kolesterolbekæmpelse
Spirulina-tilskuddet sænkede også serumindholdet af triglycerider, samlet kolesterol og LDL-kolesterol og øgede indholdet af HDL-kolesterol. Desuden bemærkede forskerne "en signifikant reduktion i tegn på åreforkalkning. Indholdet af apolipoprotein B faldt signifikant, og samtidig sås også et signifikant fald i indholdet af apolipoprotein A1", hvilket fører til en bedring af forholdet A1:B.

"Disse resultater tyder på en sundhedsfremmende virkning af spirulina-tilskud til kontrol af blodsukkerniveauet og forbedring af lipidprofilen hos forsøgspersoner med type II-diabetes", sigerPanam Parikh fra MS University’s Department of Foods and Nutrition.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012