Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Urter mod type ll-diabetes

Næste 75% af alle de voksne, der lider af type II-diabetes, har forhøjet blodtryk - hvilket ikke blot øger risikoen for hjertesygdom og hjerneblødning, men også kan forårsage skader på øjne, nyrer og nervesystem. Mange diabetikere tager lægeordineret medicin for at kontrollere dette forhøjede blodtryk, men resultaterne af et nyt forsøg tyder på, at der kan være et sikkert, naturligt alternativ.

I det randomiserede, kontrollerede forsøg blev 79 type Il-diabetikere, der tog blodtryksmedicin, inddelt i to grupper. 39 patienter fik et dagligt ekstrakt af hvidtjørn - en urt, der har vist sig at kunne reducere blodtrykket uden at give negative bivirkninger. De øvrige 40 patienter fik et placeboekstrakt. Blodtrykket blev derefter målt over en periode på 16 uger for at fastslå, om der skete ændringer i de to grupper.

Hos de patienter, der fik hvidtjørn-ekstrakt, faldt det diastoliske blodtryk med 2,6 points - en ændring, forfatterne til forsøgsrapporten kalder en 'signifikant reduktion'. De tilføjer, at hvidtjørn kan bruges sammen med andre naturlige metoder til at sænke blodtrykket, bl.a. regelmæssig motion og ændringer i kost og livsstil.

Hvidtjørn anses for at være en ekstremt sikker urt. Den er Klasse I-godkendt fra American Herbal Products Association. Det betyder, at den er sikker at anvende, når den indtages i hensigtsmæssige mængder. Men du bør altid rådføre dig med en godkendt behandler, inden du tager hvidtjørn eller andre former for urteprodukter.

Kilde: Walker AF, Marakis G, Simpson E et al. Hypotensive effects of hawthorn for patients with diabetes taking prescription drugs: a randomized controlled trial. Britisk Journal of General Practice, juni2006;56:437-443.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012