Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kalk og D-vitamin kan få has på kropsfedtet

Nyt forsøg viser, at man ved at tage kalk og D-vitamin sammen med en kaloriefattig kost kan fremme tabet af kropsfedt mere end med kaloriefattig kost alene

Er man på slankekur, kan man ved at tage en daglig dosis på 600 mg kalk og 125 I.E. D3-vitamin tabe betydeligt mere kropsfedt over en periode på 12 uger i forhold til personer, der spiser kaloriefattig kost uden kosttilskud. Til gengæld er der ingen forskel med hensyn til samlet kropsvægt. Det viser et forsøg fra Shanghai Institute of Health Sciences.

"De forsøgsdeltagere, der tog kalk og D-vitamin, opnåede et 55,6% større tab af fedtmasse sammenlignet med kontrolgruppen - på trods af det faktum, at der ikke var en signifikant forskel i ændringerne i kropsvægten grupperne imellem", skriver forskerne i tidsskriftet Nutrition Journal.

Over 300 mio. voksne lider verden over af fedme, viser de seneste statistikker fra WHO og International Obesity Task Force. Ca. 25% af den voksne amerikanske befolkning menes at være svært overvægtige. Europa har endnu ikke nået samme niveau tallet, men tallet er stigende.

Forsøget i detaljer
De kinesiske forskere rekrutterede 52 overvægtige og svært overvægtige voksne, der ved forsøgets start kun indtog meget lidt kalk, til at deltage i et åben-label, randomiseret og kontrolleret forsøg. Alle deltagerne fik en kaloriefattig kost (-500 kcal pr. dag), og samtidig fik halvdelen tilskud af kalk og D-vitamin.

Efter 12 uger kunne forskerne konstatere, at ud af de 42, der gennemførte forsøget, havde de, der fik tilskud, opnået en "signifikant større reduktion i tabet af fedtvæv" sammenlignet med kontrolgruppen (-2,8 i forhold til 1,8 kg).

"Kalk/D-vitamingruppen udviste også en større reduktion i fedt omkring organerne og i det område ved organerne, hvor der findes fedt", tilføjer de. "Så vidt vi ved, er dette forsøg et af de få relevante, der undersøger virkningen af kombineret kalk- og D 3-vitaminindtag hos personer med et meget lavt kalkniveau ved at sætte kalkindtaget ved forsøgets start til <600 mg pr. dag som et af kriterierne for deltagelse i forsøget."

Kilde: Nutrition Journal, 2013, 12:8, doi:10.1186/1475-2891-12-8

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012