Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Blæretang indeholder masser af antioxidanter

Et EU-finansieret projekt, der undersøger det ernæringsmæssige indhold i tang, viser, at tang har stort antioxidant potentiale - og at antioxidanterne i nogle former for tang er mere biologisk tilgængelige end i andre.

I et interview siger SWAFAX-projektleder Ian Rowland, at man har gennemført to forsøg, som viser, at visse ekstrakter af tang har et højt indhold af antioxidante polyfenoler. "Landplanter har alle disse polyfenoler i sig, men tang har man aldrig rigtigt undersøgt for antioxidant potentiale - så det er vi nu i gang med, og resultaterne er meget lovende", siger Rowland, som er forskningsdirektør og leder af Hugh Sinclair Unit of Human Nutrition ved Reading University.

"En af de væsentligste ting at undersøge om polyfenoler - uanset om de kommer fra tang eller landplanter - er, hvor let de optages i kroppen".

Ascophyllum-tang har udvist størst potentiale på dette område. "Antioxidant-indholdet kan være op til 15% af tangens vægt", siger Rowland. "Nogle tangformer ligner landplanter, men det gælder ikke alle. Det bedste potentiale, vi har set, er for florotanniner, som findes i brune alger som f.eks. Ascophyllum (blæretang)".

 

Ifølge Rowland er der masser af tang med højt potentiale, fordi det indtil nu primært er blevet anvendt som en hel fødevare eller som kilde til vitaminer og mineraler.

Blæretang kapslernår havalger skal være virksomme!

Det to år lange projekt skulle efter planen allerede være standset, men er blevet udvidet til april, hvor det endelige forsøg slutter. Forsøgene vil derefter blive sendt til tidsskrifter, der beskæftiger sig med ernæring, til vurdering og mulig offentliggørelse. Projektet har samarbejdet med tre mindre virksomheder: Det irske firma Marigot, som har specialiseret sig i udvinding af tangmineraler, Hebridean Seaweed i Scotland og Mesosystem, som har hovedsæde i Spanien.

Læs også:
Urter og krydderier A-B-C
Blæretang - havalger får dig i form
Super Blæretang kapsler
Jod mod brystkræftsvulster
Blæretang, typisk analyse
Blæretang kapsler
Blæretang kapsler beriger din kost
Blæretang kapsler har flere helsevirkninger
Blæretang kapsler - alger giver dig vægttab
Blæretang kapsler - din kilde til naturligt jod

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012